Flevolands Talentenfonds

Flevolandse topsporters en sporttalenten kunnen één keer per jaar via het Flevolands talentenfonds een bijdrage aanvragen. Het gaat om incidentele extra uitgaven die de sporter niet zelf of uit andere bronnen gefinancierd krijgt. Een subsidie wordt vaak gevraagd voor een bijdrage in de kosten van een trainingsstage, voor de kosten van een belangrijk sporttoernooi, secundaire sporttrainingen en (para) medische begeleiding welke niet binnen het eigen ziektekostenpakket wordt vergoed. 

Het Flevolanse Talentenfonds wordt mede mogelijk gemaakt door de Flevolandse gemeenten.

Voor wie is het Flevolands Talentenfonds?

Voor talenten met een NOC*NSF erkende status. Dit zijn: Internationaal Talent (IT), Nationaal Talent (NT) of Belofte (B). 

Doelgroep en werkwijze

Het Flevolandse Talentenfonds is voor talenten met een NOC*NSF erkende status: Internationaal Talent (IT), Nationaal Talent (NT) of Belofte (B). 

Heb je een NOC*NSF erkende status en dit jaar nog geen aanvraag gedaan? Klik dan op de link hiernaast, vul het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in en mail dit naar info@sportflevo.nl. De aanvraag wordt door ons beoordeeld en bij goedkeuring wordt het bedrag vervolgens uitgekeerd. De bedragen variëren tussen de € 200,- en 
€ 500,- per sporter per jaar. Wil je eerst meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met onze collega Robbert Bonsink via bonsink@sportflevo.nl.

Wat kun je met een bijdrage doen?

Sporttalenten kunnen dus een bijdrage aanvragen uit het Flevolands Talentenfonds. Dit gebruiken zij voor allerlei verschillende doeleinden: van sportattributen tot (gedeelde) betalingen van hun buitenlandse trainingsstage of wedstrijden. Klik op onderstaande link en lees waar de sporttalenten die het afgelopen jaar een bijdrage uit het talentenfonds hebben ontvangen, dit aan uit hebben gegeven!

Bestedingen Flevolands Talentenfonds bijdragen
© Gert Bonestroo
Sporttalent Huub Kok - zeilen

Huub Kok uit Lelystad begon met zeilen toen hij zes was bij Watersportvereniging Het Bovenwater in Lelystad. Op zijn tiende ging hij wedstrijdzeilen en nu traint de 17-jarige zeiler drie keer per week in Scheveningen bij het Nationaal Trainingscentrum Zeilen, twee keer per week bij RAF Sport in Lelystad voor krachttraining, zit hij twee keer anderhalf uur op de fiets voor cardiotraining én doet hij twee hangsessies (zeilspecifieke oefening). In de winter komen daar nog trainingsweken in het buitenland bij.

Net als voor zoveel jonge sporters op hun weg naar de top, kan ook Huub wel een financieel steuntje in de rug gebruiken. “Gelukkig heb ik afgelopen jaar via het Flevolands Talentenfonds van Topsport Flevoland een financiële bijdrage gekregen voor deelname aan een buitenlands event. Dat is super fijn". 

© Laurens Morel - Saltycolours.com
Topsporter Bo Kramer - rolstoelbasketbal

Bo Kramer was altijd al een fanatiek sporter, totdat in 2010 bij haar een beginnende vorm van botkanker werd geconstateerd en zij door haar steeds zwakker wordende benen geen valide sport meer kon beoefenen. Toen zij in 2012 meedeed aan een paralympische talentendag van het NOC*NCF en kennis maakte met het rolstoelbasketbal, was ze meteen verkocht en ging het balletje letterlijk rollen. In 2014 won ze brons op het WK in Canada, in 2016 brons bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro en tijdens de Paralympische Spelen van Tokio in 2021 won zij samen met haar team het GOUD!

In haar weg naar de top is het Olympisch Netwerk (Topsport Flevoland) van grote meerwaarde voor haar geweest: "Door mijn status kon ik bij het Preventiecentrum Almere gratis naar de sportschool waar ik een kracht en conditieprogramma kon draaien. Daarnaast heb ik een aantal jaren een bijdrage gekregen uit het Flevolands Talentenfonds waar ik bijvoorbeeld nieuwe wielen voor mijn roelstoel van kon kopen".

 

©