Topsport Flevoland.nl - WEB NT status Tamar.jpg

Flevolands talentenfonds

Flevolandse topsporters en sporttalenten kunnen één keer per jaar via het Flevolands talentenfonds subsidie krijgen voor bijvoorbeeld een trainingsstage, een belangrijk sporttoernooi en medische begeleiding.

Het gaat om incidentele extra uitgaven die de sporter niet zelf of uit andere bronnen gefinancierd krijgt. Een subsidie wordt vaak gevraagd voor een bijdrage in de kosten van een trainingsstage, voor de kosten van een belangrijk sporttoernooi, secundaire sporttrainingen en (para) medische begeleiding welke niet binnen het eigen ziektekostenpakket wordt vergoed.

Doelgroep

Talenten met een NOC*NSF erkende status. Dit zijn de statussen Internationaal Talent (IT), Nationaal Talent (NT) of Belofte (Bel).

Werkwijze

De sporter kan een aanvraagformulier aanvragen bij Sportservice Flevoland. Deze dient zo volledig mogelijk ingevuld geretourneerd te worden. De aanvraag wordt door ons beoordeeld. Bij goedkeuring wordt het bedrag vervolgens uitgekeerd. De bedragen variëren tussen de € 200,- en € 500,- per sporter per jaar.

Heb je een NOC*NSF erkende status en nog geen aanvraag gedaan? Stuur dan een e-mail naar tuijn@sportflevo.nl en vraag het betreffende aanvraagformulier aan, dan kijken we samen naar de mogelijkheden van het Flevolandse talentenfonds voor jou. 

Foto Tamar Vedder