Hoe betrek ik de jeugd bij mijn vereniging?

Jeugd echt betrekken bij de sportvereniging, hoe doe je dat? Hoe behoud je jeugdleden en hoe kun je deze jongeren actief laten participeren in jouw sportvereniging? Hoeveel verantwoordelijkheid geef je ze? Is het niet heel veel werk om ze te begeleiden? Hoe pak je dat aan en wat levert het op? Het zijn vragen waar veel verenigingen mee worstelen.

Van uitdagend sportaanbod, afgestemd op de behoefte van de doelgroep, tot het uitvoeren van éénmalig of structureel vrijwilligerswerk binnen de vereniging. Tijdens de twee interactieve cursusavonden kom je als vereniging alles te weten over ‘de jongeren’ binnen je eigen vereniging.
Hoe weten wij ze te activeren en te motiveren? Hoe behouden wij ze? Maar zeker ook: hoe betrekken wij ze actief bij onze sportvereniging! Onder leiding van Michael Hollander, die dagelijks met ‘deze jongeren’ werkt in een turnhal, gaan we rondom dit thema aan de slag.

Wij nodigen graag een bestuurslid en een trainer uit voor de twee cursusavonden. Bij voorkeur een bestuurslid met ‘jeugd’ in zijn of haar portefeuille en een trainer die met de doelgroep tussen de 10 tot 16 jaar werkt.

Datum: dinsdag 17 april en 15 mei 2018
Tijd: 19.30 - 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Locatie: De Meerpaal, De Rede 80, Dronten
Opgave: uiterlijk donderdag 12 april
Kosten: geen

Aanmelden
Aanmelden voor deze cursus kan via dit formulier.