Kayleigh Heerikhuisen prolongeert titel op British Open

Topsport Flevoland.nl - Kayleigh in actie tegen Sandra Kock.JPG

Aylesbury (UK) – Op zaterdag 27 augustus jongstleden is judoka Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten voor het tweede jaar op rij kampioen geworden in de klasse tot 70 kilo op het British SN Open in het Stoke Mandeville Stadium in Aylesbury (UK). Na een moeizame start, heeft Kayleigh zichzelf prima herpakt waardoor ze uiteindelijk het goud in ontvangst kon nemen.

Tijdens deze editie viel het aantal deelneemsters in de zwaardere gewichtsklassen tegen en werden dan ook verschillende klassen samengevoegd. Kayleigh kwam uit in de klasse tot 70 kilo maar startte haar toernooi tegen de sterke en zeer ervaren Olivia Turner uit de -78. Turner had een sterke pakking waardoor Kayleigh niet in haar spel kon komen en aanvallend judo kon laten zien. Na een aantal straffen wegens passiviteit, kreeg Kayleigh een yuko tegen en kwam in de houdgreep, een flinke mentale tik. In de tweede partij tegen de Duitse Jasmin Siebelitz pakte Kayleigh de draad goed op en wist de partij met tactisch judo te winnen op een shido. In de derde wedstrijd tegen de Duitse Sandra Kock liet Kayleigh sterk en aanvallend judo zien. Door een aanval van Kock over te nemen, scoorde Kayleigh een wazari en won ook deze laatste partij. Turner werd uiteindelijk kampioen in de klasse -78 kilo en Kayleigh prolongeerde haar titel in de klasse tot 70 kilo.

Het British SN Open is het nationaal kampioenschap voor G-judoka’s in het Verenigd Koninkrijk. Het is een open toernooi met deelnemers uit heel Europa en één van de vier belangrijkste titeltoernooien op de wedstrijdagenda. Ook dit jaar werd het toernooi gehouden in Stoke Mandeville Stadium in Aylesbury, een bijzondere locatie waar de Paralympisch Spelen haar oorsprong vond en waar komende week de Olympische vlam voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro wordt ontstoken.