Mentale training 'Top in je Kop'

In samenwerking met sportpsycholoog Mark Schuls van TipTop Sport organiseert Topsport Flevoland een serie van drie praktische trainingen voor sporttalenten die mentaal (nog) sterker willen worden. Naast de gezamenlijke trainingsavonden maak je ook opdrachten uit de online module ‘Top in je Kop’. Zo leer je alles wat tijdens de trainingsavonden voorbij komt, direct toe te passen.

Programma:

1. Mijn mentale doel
Ter voorbereiding op deze avond volg je de eerste drie stappen van de online training. De cursusavond begint met een kennismaking en korte introductie-oefening. Daarna word je o.a. op weg geholpen met het bepalen van jouw mentale doel. 

2. Mentaal trainen
In de tweede sessie leer je de basis van twee mentale vaardigheden. Ten eerste leer je goed
mentaal voorstellen (visualisatie). Ten tweede leer je omgaan met spanning, door spanning te herkennen en ademhaling te gebruiken. 

3. Presteren onder druk
Tijdens de laatste sessie leer je om alle vaardigheden – doelen stellen, mentaal voorstellen en omgaan met spanning – te verwerken in een routine. Tijdens de bijeenkomst ga je hiermee oefenen, zodat je het daarna kunt toepassen bij prestaties in je sport of daarbuiten. 

Data: vrijdag 15 december, 19 januari en 16 februari
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: Topsportcentrum Almere, Pierre de Coubertinlaan 7, Almere
Deelnemers: Sporttalenten (NOC*NSF status) tussen de 15 en 20 jaar
Opmerking: Om een indruk te krijgen van wat de cursus inhoudt en wie Mark Schuls is, kunnen ouders de eerste avond het eerste half uur bij de cursus aanschuiven. Het vervolg en de overige avonden zijn alleen voor de sporters.

Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden:
Heb je interesse? Meld je dan hier aan!