Nieuwe Regionale Training Centra Flevoland

Topsport Flevoland.nl - rtczeilen-1.JPG

De provincie Flevoland is weer twee Regionale Training Centra (RTC) rijker. Op zondag 5 maart heeft het RTC Jeugdzeilen bij Regatta Center Muiderzand in Almere haar deuren geopend en in het najaar gaat ook het RTC Badminton van start. RTC’s zijn intensieve trainingsprogramma’s waar Flevolands sporttalenten worden opgeleid naar de nationale top.

RTC Jeugdzeilen
Veel Nederlandse topsporters trainen in Nationale Trainingscentra (NTC) waar ze op één locatie fulltime trainen, studeren en wonen. De zeilsport heeft haar NTC in Scheveningen gevestigd. Om de stap naar topsport te kunnen overbruggen streeft NOC*NSF voor alle sporten ook naar RTC’s. Jeugdige talenten kunnen in een RTC dicht bij huis intensief trainen onder professionele begeleiding, met goede faciliteiten, ondersteuning door experts en aansluiting bij het onderwijs.

Bij het RTC in Almere wordt getraind in meerdere zeilklassen: Laser, Optimist en Splash. Verder verzorgt het RTC ook trainingen in andere jeugdzeilklassen, zoals de 29-er en de RS Feva. De trainers zijn Sietse-Jan Sietzema en Roelof Bouwmeester. Beiden hebben Olympische ervaring en een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk. Naast het trainen is het scouten van talentvolle wedstrijdzeilers ook een belangrijke taak van de trainers. Naast de hoofdtrainers zijn er nog vijf andere trainers die de jeugdzeilers trainen. 

RTC Badminton
Met de aanstelling van  Topspeler, oud-international en 9-voudig Nederlands kampioen Dicky Palyama als hoofdtrainer van het RTC Badminton in Almere, is een belangrijke stap gezet in het startklaar maken van het RTC. Dit derde RTC Badminton in Nederland zal in het najaar haar deuren openenin het Topsportcentrum Almere. Palyama zal gedurende een aantal dagen in de week de trainingen, en tijdens toernooien de coaching, van de talenten gaan verzorgen.

In Flevoland zijn RTC’s voor: Triathlon, Windsurfen, Badminton, Handboogschieten en Voetbal. Bekijk voor meer informatie over de topsport in Flevoland,  www.topsportflevoland.nl.