Nieuws

Eerste Talenten Inspiratie Diner geslaagd!

Dinsdag 13 december was het dan zo ver. Uit heel Flevoland kwamen 45 sporttalenten naar het eerste Talenten Inspiratie Diner van Sportservice Flevoland en het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). Het diner vond plaats in het Winter Wonder Land bij het stadion van Almere City FC, in mooi aangeklede kerstsferen! Voor deze avond waren gastsprekers en topsporters Bo Kramer (basketbal) en Milan Brons (triathlon) uitgenodigd en stond verbinding en inspiratie centraal. Bij binnenkomst konden de sporttalenten onder het genot van een warme chocolademelk bij een vuurkorf opwarmen, waarna iedereen een plekje kon zoeken in de Kerstlounge.

De host van de avond, collega en voormalig Olympisch atleet Céline van Gerner, ging in gesprek met de Gedeputeerde Sport, Harold Hofstra en de directeur van Topsport Flevoland, Rudi Tuijn. Samen spraken zij hun waardering uit richting de sporttalenten. Het belang van sport- en bewegen kwam naar voren, maar ook de mogelijkheden en kansen die er zijn in Flevoland om je talent te ontwikkelen. Met Bo Kramer en Milan Brons werd nog kort gesproken over hun ervaringen in Flevoland als topsporter, om vervolgens naar inspirerende beelden te kijken van beide atleten. Daarna was het tijd om te genieten van het heerlijke diner!

De avond stond in het teken van inspireren, daarom waren er tussen de gangen door van het Talenten Inspiratie Diner twee ‘break-out’ sessies met Bo en Milan. Tijdens deze sessies kregen de sporttalenten de kans in om gesprek te gaan en om vragen te stellen. Het werden waardevolle sessies met mooie kennisdeling en veel waardering voor elkaars inzet. Uiteraard konden de sporters tijdens het diner elkaar nog beter leren kennen, dankzij de ‘kletspotten’ die klaar stonden op de tafels.

Als dank en waardering voor de komst, inzet en het doorzettingsvermogen van de Flevolandse sporttalenten, was er op het einde van de avond tijdens het nagerecht, nog een goodybag voor iedereen. Deze was goed gevuld met een hoody, een spelletje, een kookboek voor sporters en een rugtasje. Het was een geslaagde avond, die volgens de aanwezigen zeker voor herhaling vatbaar is!

Eerste Talenten Inspiratie Diner geslaagd!