Nieuws

European Youth Cup handboogschieten

Van 26 juli tot en met 30 juli vond in het Roemeense Boekarest de European Youth Cup handboogschieten plaats. Maar liefst 18 sporters vertegenwoordigden TeamNL Handboog op dit toernooi, waaronder Mary-Ann Tempelman, Jay Tjin-A-Djie, Damien Tempelman en James Stephens vanuit het RTC in Almere. 

Met temperaturen boven de 36 graden waren de omstandigheden uitdagend. Zo benodigde onder andere de grip op de boog en release extra aandacht van de sporters. De kwalificaties in Boekarest vonden plaats in een stadion waarbij valwind voor uitdaging zorgde. De zon en schaduw vielen per baan anders, wat om flexibiliteit van de jonge sporters vroeg. Desalniettemin gingen de sporters hier goed mee om!

Jay Tjin-A-Djie vormde samen met Robert van de Kamp en Stef Willems een team in de compound klasse onder de 21. In de kwartfinale wonnen zij van thuisland Roemenië, om het vervolgens in de halve finale helaas af te moeten leggen tegen de Fransen. Máár in de bronzen finale tegen Slovenië startten ze goed en schoten ze in ronde drie een perfecte 60. Brons voor Jay, Robert en Stef!

Met drie medailles op de laatste dag van het toernooi sloot TeamNL Handboog de European Youth Cup in Boekarest af met drie gouden medailles, een zilveren medaille en twee bronzen medailles. Vanuit het RTC handboogschieten Almere zullen Mary-Ann Tempelman, Jay Tjin-A-Djie en James Stephens over een aantal weken ook aan de start verschijnen bij het EK jeugd in Engeland!

Meer weten? De dagverslagen van het toerooi lees je hier!

European Youth Cup handboogschieten