Nieuws

Handboogtalent Jay Tjin-A-Djie derde op Berlin open 2022

Afgelopen weekend vond de Berlin Open plaats. Een jaarlijks terugkerende wedstrijd met ruim 800 schutters en 50 doelen. Op vrijdag en zaterdag schoten de deelnemers hun kwalificaties en voor sommigen was er op zondagochtend nog een ‘Second Chance’.

Met 800 deelnemers en achttien deelnemers vanuit Nederland is de Berlin Open stonden er veel nationale en internationale namen aan de lijn. Bij de compound (gebruik van een snelle, accurate en krachtige boog waarmee je trefzeker over een lange afstand kunt schieten) kwam ook Jay Tjin-A-Djie uit Lelystad uit voor TeamNL Handboog. 

In tegenstelling tot zijn landgenoten die hun match in de 1/16 finale verloren, won Jay zowel de 1/16 als de 1/8 finales met 148 punten! In de kwartfinale wist deze getalenteerde handboogschutter met één puntje verschil te winnen van zijn tegenstander. In de halve finale moest hij zijn meerdere erkennen in Mario Vavro, maar in de strijd om het brons was het Jay die met 146-145 won van Jozef Bosansky. Een hele knappe prestatie voor een eerste keer op een seniorentoernooi!

Kortom, een spannend weekend met een prachtig resultaat voor Jay!

Handboogtalent Jay Tjin-A-Djie derde op Berlin open 2022