Nieuws

RTC Triathlon Flevoland scoort goed op het NK

Afgelopen zondag vond het Nederlands Kampioenschap Triathlon Jeugd en Junioren plaats in Klazieaveen. De aan het RTC Flevoland verbonden atleten hebben zeer goed gescoord op dit NK.

Mauro Dieters werd bij de Jeugd overtuigend Nederlands Kampioen. Bij de meisjes werd Aniek Mars knap derde, Merel Veltman vierde en Selina Franken vijfde. Iza de Waal eindigde op een zevende plek.

Bij de Junioren Heren won Ian Pennekamp overtuigend en kon Olaf Bosscher met het brons naar huis, Joost Friderichs eindigde op plek elf en Hugo Bosscher werd zeventiende. Bij de Junioren Dames pakte Silke de Wolde het zilver in een sprint met Robin Dreyling die de bronzen medaille pakte, Tamar Veltman eindigde op een negende plek en Romy Spoelder knokte zich, na bij het fietsen hard gevallen te zijn en daardoor haar goede uitgangspositie verloor, tijdens het loop onderdeel terug naar plek twaalf.

Zes van de twaalf medailles gingen dus mee terug met het RTC Flevoland!

Komende weken staan in het teken van trainen en voorbereiden op deel twee van het seizoen. In augustus word de draad weer opgepakt met een aantal races waaronder een aantal internationale races en het NK Olympische afstand in Veenendaal, NK Sprint Elite in Ouderkerk, de Beach Games (Silke de Wolde in oktober in Doha), Super League Jersey en hoogst waarschijnlijk de ETU junior Cup Triathlon in Alanya.

RTC Triathlon Flevoland scoort goed op het NK