Nieuws

RTC windsurfen actief op iQFoil Junior & Youth World Championships Italië

Terwijl Lilian de Geus en Kiran Badloe Nederland én Flevoland vertegenwoordigen bij het windsurfen in Tokyo met een gouden medaille voor Kiran en een vijfde plek voor Lilian, is het RTC windsurfen ook actief.

De talentvolle surfers hebben van 26 – 31 juli meegedaan aan de iQFoil Junior & Youth World Championships in Campione del Garda, Italië. Windfoilen is een nieuwe vorm van windsurfen, waarbij de windsurfplank ongeveer 50 cm boven het water zweeft i.p.v. over het water. Voor een aantal windsurfers was dit het eerste grote event en ze zijn goed begonnen! Na een zeer stormachtige week was het aan het eind redelijk rustig weer met een zonnetje. Ook de oudere generatie, zoals Luc Schmits, was in Campione del Garda aanwezig. Zij waren hier voor een training en hebben niet aan de wedstrijden meegedaan. Speciaal voor de drie aankomende events in 2021 hebben de sporters een nieuwe hoodie met een pakkende tekst.

Rij achter, van links naar rechts: Skip Brull, Hidde vd Meer, Hidde Boon, Finn Brull, Kas de Wolf en Jason Duiveman.
Rij voor, van links naar rechts: Freerk Blom, RJ van Velzen(coach)  Anne Steenbrink, Luc Busé, Bart van den Bogaart , Martijn van Geemen (coach)

RTC windsurfen actief op iQFoil Junior & Youth World Championships Italië