Nieuws

TeamFlevo: Lilian de Geus voor derde keer Wereldkampioen!

Zowel bij de vrouwen als bij de mannen heeft Nederland goede zaken gedaan tijdens het WK windsurfen RS:X klasse in het Spaanse Càdiz. Lilian de Geus en Kiran Badloe, die hun surfcarrière zijn begonnen bij WSV Almere Centraal, hebben allebei voor de derde keer de wereldtitel veroverd.

Medalrace megaspannend
"Heel gaaf om de laatste titel te pakken op de RS:X", reageerde De Geus na afloop. "De medalrace was megaspannend. De dames van de topvier konden allemaal de titel pakken en de verschillen waren klein. Eerlijk gezegd was ik best zenuwachtig." (bron: NOS)

TeamFlevo
Lilian is geboren en getogen in Almere en is haar surfcarrière begonnen bij WSV Almere Centraal. ‘Via de gemeente werden er wedstrijdplanken beschikbaar gesteld. Ideaal. Want ze zijn best duur en we waren thuis met zijn vieren. We woonden dichtbij en het materiaal bleef op de club liggen. Daardoor konden wij er gewoon lekker op de fiets naar toe", aldus een enthousiaste Lilian. 

Ambassadeur
Flevoland biedt volop ruimte om jezelf te ontwikkelen, de mogelijkheden voor sporters zijn legio. Dit geld voor zowel breedte- als topsport. Samen met oud-atleet Gregory Sedoc zet Lilian zich als ambassadeur van onze partner, Almere Kenniscentrum Talent (AKT) sinds 2018 in om sport onder kinderen aan te moedigen.

Wij zijn trots op Lilian en alle andere Flevolandse toppers. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van oud-olympisch gedienden, tot jong talent in opmars naar de Olympische Spelen: TeamFlevo. Al deze sporters hebben, net als Lilian, een eigen verhaal en zijn geboren en/of getogen in Flevoland. Een deel van dit team gaat straks strijden (of hebben gestreden) voor een medaille bij de Olympische of Paralympische Spelen! TeamFlevo is te volgen op social media met #vuurvoorflevoland of via www.teamflevo.nl.

Lilian heeft ook een eigen site waar je meer over deze topper te weten kunt komen: www.liliandegeus.nl.

 

.

 

TeamFlevo:  Lilian de Geus voor derde keer Wereldkampioen!