Topsport Flevoland.nl - 130306WB07.jpg

Wie zetten wij in?

De topsporters zetten zich in als sportambassadeurs van Flevoland. Op deze manier proberen zij op een maatschappelijke manier iets terug te doen voor de topsport en talenten in Flevoland. Zij doen dit door verschillende activiteiten aan te bieden aan bedrijven.

Topsport en het bedrijfsleven matchen met elkaar, topsporters leggen binnen de activiteiten de link tussen beide terreinen. Door de vele ervaringen die een topsportcarriere met zich meebrengt zal uw bedrijf genoeg worden geprikkeld. Naast een interessante activiteit van een topsporter, steunt uw organisatie ook direct de ’talentvolle sporters’ in Flevoland.

Timothy Beck

Een carriéreswitch kan goed uitpakken, zo onderging Timothy een sportieve switch en ging als succesvol sprinter naar de bobslee discipline. Timothy Beck, een succesvol sprinter en een unieke sporter door zijn overstap van atletiek naar de bobslee discipline. Vooral omdat hij daar meer kansen zag om zijn droom te verwezenlijken, namelijk het behalen van de Olympische Spelen. Hij heeft grote successen behaald binnen de atletiek op het onderdeel estafette, met als hoogtepunt derde worden op het WK atletiek. 

Als bobsleer is Timothy tijdens de Olympische Spelen 2010 in Vancouver gevraagd om de Nederlandse vlag het Olympisch stadion in te dragen, waarmee Timothy de eerste donkere atleet uit Nederland is die dit heeft mogen doen. Hij heeft als topsporter in Nederland geschiedenis geschreven door zowel op de Winter- als Zomerspelen voor Nederland uit te komen. 

Naast deze successen beleefde Timothy ook mindere tijden, wat Timothy een interessant en ervaren persoon maakt. Door zijn studie bedrijfseconomie kan hij goed de link leggen tussen het bedrijfsleven en het leven van een topsporter. 

Denise de Haan

Risico's, uitdagingen en veel actie zijn kenmerken die deze wakeboardster met zich meedraagt. Kenmerken waar veel bedrijven nog wat van kunnen leren. Denise is vanaf haar 13de actief met wakeboarden, met al snel vele successen tot gevolg. Denise wint vele (inter)nationale titels voor zowel de discipline ‘boot’ als ‘kabel’. Door de hoge intensiteit van de sport kampte Denise regelmatig met ernstige blessures, maar ze bleef terugkomen aan de top. Denise weet hoe je moet omgaan met pieken en dalen. 

In 2014  besloot zij haar actieve loopbaan te beëindigen en een nieuwe uitdaging aan te gaan. De tijd die volgde  was geen makkelijke, want ook Denise kreeg te kampen met het “zwarte gat” na alle successen en avonturen over de hele wereld. Maar een route werd gekozen en nieuwe doelen gesteld.

Denise ging zich richten op een opleiding tot Personal Trainer. Ze kan zich nu dienstbaar maken aan anderen en haar kennis en ervaring overdragen. Ze staat nu aan de andere kant van de lijn, in de begeleidende rol.

Sidney de Jong

'Sidney was onze leider en één van de sleutels van ons succes over de afgelopen zeven jaar met als prachtig slot de wereldtitel', aldus bondscoach Farley. Sidney de Jong, tweehonderdvoudig Nederlands international, een rechtshandige honkballer, catcher als positie. De Jong komt sinds 2001 uit voor het Nederlandse honkbalteam. De laatste jaren is hij een vaste keuze als catcher. Hij beleeft alle hoogtepunten mee met Oranje. In 2011 verovert hij met het Nederlandse honkbalteam de wereldtitel. Naar aanleiding van die prestatie werd hij geridderd in de Orde van Oranje Nassau. 

Begin 2012 zet Sidney na 11 jaar trouwe dienst een punt achter zijn carrière. ‘Sidney was onze leider en één van de sleutels van ons succes over de afgelopen zeven jaar met als prachtig slot de wereldtitel, aldus bondscoach Brian Farley.

Peter Elzinga

Topsporter, trainer en eigenaar van ElzingaArchery maakt deze man veelzijdig. Discipline en doorzettingsvermogen zijn hierbij noodzakelijk. Peter Elzinga heeft meerdere titels op zijn naam staan, zowel nationaal als internationaal. Hij was in 2004 de eerste Nederlander die met de compoundboog door de 1400 punten barrière ging en dit tot nu toe nog 4 keer heeft gedaan. Op 17 mei 2009 kwam hij zelfs tot 1419 punten, wat een verbetering betekende van het oude wereldrecord van 1414 punten. 

Naast zijn drukke agenda als topsporter, is Peter ook erg actief in het trainen van jonge talenten. Daarnaast is Peter eigenaar van ElzingaArchery. Peter weet maar al te goed hoe het is om op meerdere vlakken succesvol te zijn.

Jelmar Bos

Deze jonge paralympische sporter weet goed hoe je omgaat met een handicap. Door zijn doorzettingsvermogen behaalt hij vele successen in de atletiek sport. Jelmar Bos uit Lelystad heeft als gevolg van een vergroeiing in zijn rug een motorisch probleem, maar is binnen een korte tijd uitgegroeid tot een topper binnen de gehandicaptensport. Hij heeft nu onder meer een WK limiet voor de 100 meter, een Europese titel op de 200 meter en drie Nederlandse records op zak. 

Begonnen als voetballer in het nationale CP-elftal, maar na deelname aan de Paralympische Talentendag maakte Jelmar de overstap naar de paralympische atletiek.  Al snel liet Jelmar Bos tijdens de Open NK zien dat deze ‘Talent Switch' een goede zet is geweest. Ondertussen heeft Jelmar een indrukwekkende lijst van nationale en internationale kampioenschappen waaraan hij heeft deelgenomen achter zijn naam staan waaronder de Paralympische Spelen in London in  2012. 

Staat uw topsporter niet binnen dit aanbod, maar bent u wel op zoek naar een topsporter of talent? Wij bespreken graag de mogelijkheden voor uw organisatie. Klik hier voor de contactgegevens.

Direct naar

Contactpersoon

Topsport Flevoland.nl - Rudi Tuijn.jpg

Rudi Tuijn

Directeur