Mensen die veel bewegen hebben meer energie, minder overgewicht en leveren betere (school)prestaties. Het is daarom belangrijk om kinderen en jongeren te helpen bij het ontdekken en verder ontwikkelen van hun beweeg- en (top)sporttalenten, ieder op zijn/haar eigen beweegniveau. Sportbedrijf Lelystad, Welzijn Lelystad, de vakgroep Bewegingsonderwijs van Stichting SchOOL en SCPO hebben daarom de handen ineengeslagen in het Lelystad Kenniscentrum Talent (LKT).

Unieke Flevolandse aanpak

Naar voorbeeld en met medewerking van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) en de Provincie Flevoland werkt het LKT waar mogelijk samen met andere sportorganisaties of -verenigingen. Er wordt gewerkt met een unieke Flevolandse aanpak. Deze is gericht op het verbeteren  van de algehele beweegvaardigheid van kinderen en jongeren (4-18 jaar), zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen binnen de (on)georganiseerde breedtesport en/of topsport. Met afwisseling en variatie in de programma’s wordt bewegen als leuk ervaren!

© AKT
Activiteiten

Voor diverse leeftijdsgroepen wil het LKT leuke en gratis sport- en beweegactiviteiten op verschillende niveaus aanbieden. Het aanbod in de Atol- en Zuiderzeewijk start begin april 2018 en loopt door tot de zomervakantie. De activiteiten zijn voor de leerlingen van OBS de Optimist, Al Ihsaan, PCB Ichthus, KO Laetare en OBS de Vuurtoren. In de Waterwijk zijn OBS de Poolster, OBS de Brink en PCB Driestromenland al sinds de zomervakantie aan de slag.

Website BEWEGINGSONDERWIJS LELYSTAD
LKT