Een Regionaal Training Centrum (RTC) is een voltijd trainingsprogramma onder aansturing van de sportbond. Sporttalenten kunnen meer trainingsuren maken dan bij de eigen vereniging. Aanvullend op de vereniging worden extra faciliteiten georganiseerd. Talenten kunnen door het RTC langere tijd in hun eigen omgeving blijven wonen en daarnaast een intensief trainingsprogramma volgen.

De sporttalenten worden in een RTC geschoold op topsport relevante onderwerpen, die worden bepaald aan de hand van de landelijke topsport leerlijnen. Denk daarbij aan voedingsadvies, mentale training, fysiotherapie en sportmedische begeleiding. Door de begeleiding van Topsport Flevoland is het mogelijk afspraken te maken met topsportvriendelijk onderwijs, zodat de talenten school en topsport kunnen combineren. Topsport Flevoland ziet een RTC als tussenstap richting een Nationaal Training Centrum (NTC).

In Flevoland zijn RTC’s voor: Triathlon, Windsurfen, Zeilen, Badminton, Handboogschieten, Voetbal en Taekwondo (gevestigd in Almere). 

Triathlon

Badminton
Windsurfen
  Zeilen
Handboogschieten
  Taekwondo
Voetbal