Topsport Flevoland.nl - RTC triathlon.JPG

Regionale Training Centra

Een Regionaal Training Centrum (RTC) is een voltijd trainingsprogramma, onder aansturing van de sportbond. Sporttalenten kunnen meer trainingsuren maken dan bij de eigen vereniging. Aanvullend op de vereniging worden extra faciliteiten georganiseerd. Talenten kunnen door het RTC langere tijd in een eigen omgeving blijven wonen en daarnaast een intensief trainingsprogramma volgen.

De sporttalenten worden in een RTC geschoold op topsport relevante onderwerpen, die worden bepaald aan de hand van de landelijke topsport leerlijnen. Denk daarbij aan voedingsadvies, mentale training, fysiotherapie en sportmedische begeleiding. Door de begeleiding van Topsport Flevoland is het mogelijk afspraken te maken met topsportvriendelijk onderwijs, zodat de talenten school en topsport kunnen combineren. Topsport Flevoland ziet een RTC als tussenstap richting een Nationaal Training Centrum (NTC).

In Flevoland zijn RTC’s voor: Triathlon, Windsurfen, Zeilen, Badminton, Handboogschieten, Hippische Sport, Rugby en Voetbal.

Triathlon Almere
Windsurfen Almere
Zeilen Almere
Badminton Almere
Handboogschieten Almere 
Hippische Sport  Almere 
Rugby  Almere 
Voetbal  Almere

Direct naar

Contactpersoon

Topsport Flevoland.nl - Rudi Tuijn.jpg

Rudi Tuijn

Directeur