Wil je als topsporter gebruikmaken van de faciliteiten van Topsport Flevoland? Vraag dan de digitale topsportpas aan. Alleen bezitters van deze persoonlijke pas kunnen gebruikmaken van onze faciliteiten.

De topsportpas is een digitale pas waarmee talenten en topsporters - die in bezit zijn van een geldige status - gebruik kunnen maken van de diensten die worden aangeboden in het faciliteitennetwerk van Topsport Flevoland. Klik hier voor een overzicht van alle faciliteiten

Digitale topsportpas
In verband met de overgang naar een nieuwe website, staan de topsportpassen tijdelijk niet online. Vanaf  mei kan de nieuwe pas voor het jaar 2020/2021 aangevraagd worden. Alle sporttalenten die al eerder een pas hebben aangevraagd ontvangen van ons een mail met de link naar het aanmeldformulier. Heb je geen mail ontvangen, gebruik dan de link op deze pagina (nu nog niet zichtbaar). De topsportpas zal na goedkeuring weer op de Topsport Flevoland site zichtbaar zijn. Tot die tijd kun je in het bestand “Topsportpassen 2019/2020”  alle, tot 11 maart 2020 goedgekeurde, topsportpassen vinden.

Mocht je daar niet in staan maar wel nu een topsportpas nodig hebben, stuur dan een mailtje naar topsportpas@sportflevo.nl met daarin je NAW-gegevens, geboortedatum, tak van sport, eventuele status, vereniging en de reden waarom je deze pas nu nodig hebt. Na goedkeuring sturen wij je een bevestiging die je kunt gebruiken als pas. Vanaf 1 juli zijn alle nieuw aangevraagde passen weer online zichtbaar.

Voor wie?

Voor sporttalenten met een NOC*NSF erkende status of een Flevolands Talentstatus. 
Een NOC*NSF erkende status wordt door NOC*NSF aan een sporter verleend. Alleen een sportbond kan een sporter bij het NOC*NSF voordragen voor een status. Heb je vragen over het verkrijgen van een door het NOC*NSF erkende status,
neem dan contact op met jouw sportbond. De Flevolands Talentstatus (FT-status) is een regionale status en
wordt toegekend door Topsport Flevoland. 

© René Lagerwaard
Topsportpassen 2019/2020

In verband met de overgang naar een nieuwe website, zijn de topsportpassen tijdelijk niet zichtbaar op de site. Vanaf 1 mei kan de nieuwe pas voor het jaar 2020/2021 aangevraagd worden. Deze zal na goedkeuring ook weer online zichtbaar zijn. Tot die tijd kun je in het overzicht “Topsportpassen 2019/2020”  alle, tot 16 maart 2020 goedgekeurde, topsportpassen vinden.

Overzicht Topsportpassen 2019/2020
© Emmie Beijlen
Ik heb een NOC*NSF erkende status

Dan kom jij in aanmerking voor de topsportpas. Diverse sportorganisaties in Nederland gebruiken de term (topsport)status: A-status, B-status en HP-status. NOC*NSF heeft voor talenten drie landelijke statussen vastgesteld (bovenop de landelijke A-, B- en HP-status voor topsporters): Internationaal Talent (IT), Nationaal Talent (NT) en Belofte (Bel). Heb jij een NOC*NSF erkende status, dan kun je bijvoorbeeld begeleiding krijgen op een Topsport Talentschool (LOOT-school). Interesse? Vanaf 1 mei kun je hier je digitale topsportpas aanvragen.

© Gerhard Nel Fotografie
Geen NOC*NSF erkende status?

Dan kun jij als sporter alsnog in aanmerking komen voor de topsportpas. Naast de erkende statussen van het NOC*NSF, is het mogelijk om een FT-status te krijgen. Deze regiostatus is niet landelijk erkend, maar kan worden toegekend door Topsport Flevoland. Met deze status kun je gebruikmaken van alle faciliteiten (behalve van het Talentenfonds en LOOT-faciliteiten op een Topsport en Talentschool). Wil jij in aanmerking komen voor de FT-status en de bijbehorende topsportpas? Vanaf 1 mei kun je hier je digitale topsportpas aanvragen.