Wil je als topsporter of sporttalent gebruik maken van de faciliteiten van Topsport Flevoland? Vraag dan de digitale topsportpas aan. Alleen bezitters van deze persoonlijke pas kunnen hier gebruik maken. Klik hier voor een overzicht van alle faciliteiten

Voor wie?
Voor sporttalenten met een NOC*NSF erkende status of een Flevolands Talentstatus. Een NOC*NSF erkende status wordt door NOC*NSF aan een sporter verleend. Alleen een sportbond kan een sporter bij het NOC*NSF voordragen voor een status. Heb je vragen over het verkrijgen van een door het NOC*NSF erkende status, neem dan contact op met jouw sportbond. De Flevolands Talentstatus (FT-status) is een regionale status en wordt toegekend door Topsport Flevoland. 

Zoekresultaten

Ik heb een NOC*NSF erkende status

Dan kom jij in aanmerking voor de topsportpas. Diverse sportorganisaties in Nederland gebruiken de term (topsport)status: A-status, Selectie-status en HP-status. NOC*NSF heeft voor talenten drie landelijke statussen vastgesteld (bovenop de landelijke A-, Selectie- en HP-status voor topsporters): Internationaal Talent (IT), Nationaal Talent (NT) en Belofte (Bel). Heb jij een NOC*NSF erkende status, dan kun je bijvoorbeeld begeleiding krijgen op een Topsport Talentschool (LOOT-school). Interesse? Vraag hieronder je digitale topsportpas aan.

Vraag hier je topsportpas aan
© Gerhard Nel Fotografie
Geen NOC*NSF erkende status?

Dan kun jij als sporter alsnog in aanmerking komen voor de topsportpas. Naast de erkende statussen van het NOC*NSF, is het mogelijk om een FT-status te krijgen. Deze regiostatus is niet landelijk erkend, maar kan worden toegekend door Topsport Flevoland. Met deze status kun je gebruikmaken van alle faciliteiten (behalve van het Talentenfonds en LOOT-faciliteiten op een Topsport en Talentschool). Wil jij in aanmerking komen voor de FT-status en de bijbehorende topsportpas? Vraag hieronder je digitale topsportpas aan.

Vraag hier je topsportpas aan
Topsportpassen 2023 - 2024

Topsport Flevoland begeleidt Flevolandse topsporters en talenten. Dit doen wij namens de provincie Flevoland, het NOC*NSF en het ministerie van VWS. Alle sporters met een digitale Flevolandse topsportpas stellen wij hier aan u voor (per 1 augustus 2023). Er is op verschillende manieren te zoeken in deze complete Flevolandse topsporters database. 

Topsportpashouders
© Kuipers Fotografie