Topsportpas

Wil je als topsporter gebruikmaken van de faciliteiten van Topsport Flevoland? Vraag dan de digitale topsportpas aan. Alleen bezitters van deze persoonlijke pas kunnen gebruikmaken van deze faciliteiten.

De topsportpas is een digitale pas waarmee talenten en topsporters - die in bezit zijn van een geldige status - gebruik kunnen maken van de diensten die worden aangeboden in het faciliteitennetwerk van Topsport Flevoland. Klik hier voor een overzicht van alle faciliteiten.  Een overzicht van de Flevolandse topsporters vind je hier.

Voor wie?

Voor topsporters met een NOC*NSF erkende status of een Flevolands Talentstatus. De Flevolands Talentstatus (FT-status) is een regionale status en wordt toegekend door Topsport Flevoland. Een NOC*NSF erkende status wordt door NOC*NSF aan een sporter verleend. Alleen een sportbond kan een sporter bij het NOC*NSF voordragen voor een status. Heb je vragen over het verkrijgen van een door het NOC*NSF erkende status, neem dan contact op met jouw sportbond.

In de maanden juli en augustus worden alle topsportpasaanvragen behandeld.

Dan kom jij in aanmerking voor de topsportpas. Diverse sportorganisaties in Nederland gebruiken de term (topsport)status: A-status, B-status en HP-status. NOC*NSF heeft voor talenten drie landelijke statussen vastgesteld (bovenop de landelijke A-, B- en HP-status voor topsporters): Internationaal Talent (IT), Nationaal Talent (NT) en Belofte (Bel). Heb jij een NOC*NSF erkende status, dan kun je begeleiding krijgen op een Topsport Talentschool (LOOT-school). Vraag hieronder je digitale topsportpas aan.

Dan kun jij als sporter alsnog in aanmerking komen voor de topsportpas. Naast de erkende statussen van het NOC*NSF, is het mogelijk om een FT-status te krijgen. Deze regiostatus is niet landelijk erkend, maar kan worden toegekend door Topsport Flevoland. Met deze status kun je gebruikmaken van alle faciliteiten (behalve van het Talentenfonds en LOOT-faciliteiten op een Topsport en Talentschool). Wil jij in aanmerking komen voor de FT-status en de bijbehorende topsportpas? Vraag hieronder je digitale topsportpas aan en Topsport Flevoland beoordeelt jouw aanvraag.

Aanvragen

  • De topsportpas is gratis en een jaar geldig: van 1 augustus 2019 tot en met 31 juli 2020.
  • Vanaf 1 mei 2019 is het mogelijk de nieuwe topsportpas voor het volgende seizoen aan te vragen.
  • De status die jij op het moment van het aanvragen van de pas hebt, komt op de topsportpas te staan. Mocht je in de loop van het schooljaar een topsportstatus krijgen, dan kun je het hele jaar door de topsportpas aanvragen, deze blijft echter wel geldig tot en met 31 juli 2020.