Maak hieronder kennis met onze Flevolandse sporthelden!

Topsport Flevoland stelt een aantal jonge Flevolandse topsporters voor in de FlevoPost, Almere DEZE WEEK en Blik op Zeewolde. In de artikelen wordt ingegaan op het leven als sporttalent en topsporter. We vragen de sporters hoeveel ze trainen, of het te combineren is met school/werk en wat hun omgeving vindt van hun leven als topsporter. 


    

Marco Knies Fotografie sports
Tenniser Raf Lever

Een dagje ruilen met Rafael Nadal en dromen van een keer samen te trainen met Tallon Griekspoor. Raf Lever tennist inmiddels al 9 jaar en weet wat hij wil en waar hij naar toe aan het werken is.

Download artikel
© Wil van den Buijs
Badmintonspeelster Sara Staats

Met een vader en tante die op hoog niveau badminton gespeeld hebben en een opa die jaren voorzitter geweest is bij BV Almere, was de keuze snel gemaakt. Sara startte op 7-jarige leeftijd met badmintonnen, vooral omdat het haar heel leuk leek.

Download artikel
© Geert Berghuis
Softbalster Manouk de Lange

Verantwoordelijk en eigenwijs, maak kennis met Manouk de Lange. Een sportieve dame die meerdere sporten heeft uitgeprobeerd voordat ze voor softbal ging. Haar doel voor dit jaar? "Mentaal en fysiek een betere topsporter worden en daarmee het WK U18 in China te halen."

Download artikel
© DFotografie
Hangboogschutter Emma Zwart

Emma was veertien toen zij met handboogschieten begon en schiet dus inmiddels al vier jaar bij Handboogschutterij Almere (HBSA). Wat ze zo mooi vindt aan de sport? Het maken van (internationale) contacten met mensen die dezelfde passie delen!

Download het artikel
Stef Willems photography
Schaatstalent Tom Egbertsen

Het schaatsseizoen is in volle gang, dus hoogste tijd om een schaatstalent in de schijnwerpers te zetten. Tom Egbertsen is een echte sportman en het schaatsen is hem met de paplepel ingegeven. Vanaf zes jaar mocht Tom met jeugdschaatsen bij Almeerse Schaatsvereniging ASV beginnen en vanaf dat moment is de lijn naar boven ingezet!

Download het interview
© Hanneke Mennens
Baanwielrenster Kim Kalee

Hoe gaat het nu?

Dat een NOC*NSF Talentdag je wereld op de kop kan zetten, heeft Kimberly (Kim) Kalee ondervonden. Kim deed aan turnen, maar toen haar vriendinnetjes stopten, werd de pret minder. Ze ging op zoek naar een andere sport en de talentdag in 2016 in het Topsportcentrum Almere leek haar daarvoor een goed uitgangspunt. En dat heeft zij geweten....

© Frontalvision

Download het artikel
© Frontalvision
Skitalenten Laura en Owen Segerius

Broer en zus Segerius zijn beide talentvolle mogul skiërs: een stoere olympische sport waarbij je op hoge snelheid door een buckelspoor (bulten) skiet en onderweg coole jumps maakt op schansen. Niet een sport waar je zo één twee drie aan zou denken. Hoe zijn Laura en Owen bij deze sport gekomen? En hoe trainen zij hiervoor? Je leest het in het interview met deze sporttoppers!

Download het artikel
© Desiree Berghuis
Alpineskiër Kiara Derks - hoe zag 2023 eruit?

Kiara Derks is een alpineskiër die wij al jarenlang volgen in haar weg naar de top. En die komt langzaam steeds dichterbij! Voor Kiara was 2023 een jaar waarin veel gebeurd is. Van een blessure waardoor haar World Cup debuut op wankelen stond, tot haar deelname aan het WK in Frankrijk en haar voorbereidingen voor het komende seizoen, je leest het in haar interview als Topper van de Toekomst november in de Almere DEZE WEEK.

Download het artikel
© Remco van den Berg @247sportphoto
Schaaktalent Manasvita Basa

De nu 16-jarige Manasvita had al interesse in de schaaksport toen zij nog maar 7 jaar oud was. Daarvoor heeft zij ook wel andere, fysieke sporten gedaan zoals turnen, zwemmen, tennis en basketbal, maar dat was meer als tijdverdrijf. Schaken is een heel ander verhaal. Lees verder als je wilt weten waarom!

Download het artikel
Schermer Konrad Veenenbos

Hij moet wel heel veel van zijn sport houden, gezien de tijd en moeite die hij erin steekt: drie keer per week op en neer naar Den Bosch voor training, op zondag op en neer naar Arnhem voor de training bij het Nationaal Training Centrum (NTC) en verder traint hij iedere dag in de sportschool of thuis. En dan studeert hij ook nog in Amsterdam. Maak kennis met schermtalent Konrad Veenenbos.

Download het artikel
© Karolina Szymanowska
Rugbyspeler Nicky Dix

Rugby is niet echt een populaire sport onder kinderen in Nederland. En damesrugby al helemaal niet. En dat was nou net wat deze sport zo aantrekkelijk maakte voor de toen nog 12-jarige Nicky, die de meer voorkomende sporten niet leuk vond en op zoek was naar iets anders.

Download het artikel
© Rugby Shots
Badmintonspeler Quinlen Chau

Uitslapen zit er voor badmintontalent Quinlen Chau nooit in omdat hij dagelijks om zes uur opstaat om te trainen. Maar dat vindt hij helemaal niet erg omdat badminton het allerleukste is wat er is! En als je daar dan ook nog succesvol in bent, wordt het alleen maar leuker. Zo is Quinlen onlangs eerste geworden bij het eerste Master toernooi waar hij aan mee heeft gedaan én mocht hij uitkomen voor Nederland tijdens het 8-nations toernooi in Duitsland.

Download het artikel
© Geert Berghuis
Para-atlete Cheyenne Bouthoorn

Na bijna tien jaar aan G-hockey gedaan te hebben, zocht zij een sport waarbij zij zich individueel kon ontwikkelen. En dus ging zij in 2013 naar de Paralympisch Talentdag van NOC*NSF, wat een gouden zet bleek te zijn. Maak kennis met paralympisch atlete Cheyenne Bouthoorn!

Download het artikel
© Hélène Wiesenhaan
Handboogschutter Yentl Meijer

Het klinkt een beetje als een sprookje: actrice, balletdanseres en tennisspeelster loopt op een dag zomaar even binnen bij de handboogschutterij om de hoek, pakt een boog en drie jaar later wordt ze al derde op het NK Indoor Junioren. Het sprookje van de nu 19-jarige Yentl Meijer.

Download het artikel
© Kristian Krijgsman
Schaatster Luna Nieuwland

De toen nog 7-jarige Luna Nieuwland begon met schaatsen op de Schippersplein in Almere waar haar moeder en haar oma haar iedere week naar toe brachten voor schaatsles. Dat haar oma vroeger geschaatst heeft op de Olympische Spelen zal er vast toe bijgedragen hebben dat Luna na turnen, dansen en voetbal uiteindelijk toch voor schaatsen gekozen heeft.

Download het artikel
© Mo Hersi
Skiër Kiara Derks

Almere Deze WEEK volgt deze talentvolle alpine skiër al een aantal jaren. Tijd voor een update want er is de afgelopen jaren veel gebeurd! Op fysiek gebied heeft Kiara flinke stappen gemaakt waardoor zij dit seizoen het Europa Circuit ingaat. Ondertussen heeft zij al deelgenomen aan verschillende internationale wedstrijden waaronder het WK Alpine Skiën waar Kiara op een hele mooie 34e plaats is geëindigd! De eerste stappen naar haar olympische droom zijn gezet!

download het artikel
© Remco van de Berg - 247 Sportfoto
Badmintonspeler Noah Haase

Noah Haase, 17 jaar, woont en traint door de weeks fulltime op Papendal waar hij twee keer per dag krachttrainingen, baantrainingen en/of fysieke trainingen doet. Daarnaast zit de 17-jarige badmintonner in 5 havo en gaat dit jaar eindexamen doen op het Beekdal Lyceum in Arnhem. Als ontspanning speelt hij gitaar en af en toe de piano. Een druk leventje dus, waar sport en school goed op elkaar afgestemd moeten worden.

Download het artikel
© René Lagerwaard
Schermer Preston Ridley Stroop

Net als veel andere kleine jongetjes heeft Preston gevoetbald, maar ook aan judo en kickboksen gedaan. Toch koos hij als zesjarig ventje voor schermen nadat hij in Almere een demonstratie schermen had gezien. Hij was daar zo enthousiast over, dat hij zich een paar dagen later al inschreef bij Fencing Club Almere.

Download het artikel
© Emmie Beijlen
Triathleet Joran Stobbe

Zijn ambitie is om het beste uit zichzelf te halen, op elk vlak. En deze drive heeft hem al aardig op weg geholpen op zijn route naar de top. Want zijn grootste droom is om ooit volledig te kunnen leven van de triathlonsport. We spreken met het 17-jarige triathlontalent Joran Stobbe.

download het artikel
© Cenk Suer
Jeugd WK Zeilen 2022

Van 8 t/m 15 juli vind het Jeugd WK Zeilen plaats in Scheveningen. Hidde van der Meer en Zara Rozeboom, beide lid van Almere Centraal, vertegenwoordigen samen met negen andere sporters het team van Nederland. Zara brengt daarnaast ook een Curaçaos tintje mee naar Scheveningen. Benieuwd waarom? Je leest het in dit artikel. 

 

download artikel
Schaatster Sylke Kas

Zichzelf ieder jaar verbeteren om daarmee een steeds dichter bij de top te komen. Dat is het doel van het 19-jarige schaatstalent Sylke Kas en tot nu toe lukt haar dat ook! De overstap naar een commerciële ploeg komt zo steeds dichterbij. En mocht dit nou niet lukken, dan is dit niet het einde van de wereld voor Sylke. Werken in de schaatssport in combinatie met haar opleiding aan de Johan Cruyff Academy.

Download het artikel
© Hanneke Mennens - In Focus By Hanneke