Topsport Flevoland biedt jou als topsporter of sporttalent op diverse vlakken facilitaire en soms ook financiële tegemoetkomingen aan. Al onze voorzieningen bieden hoogwaardige kwaliteit en zijn getoetst aan de criteria van NOC*NSF. Op vertoon van de digitale Flevolandse topsportpas kun je gebruikmaken van alle faciliteiten. Hieronder vind je het overzicht van deze faciliteiten. Verwijzing verloopt uitsluitend via onze tussenkomst!

Sportmedische begeleiding

Bij topsport is optimale medische en mentale begeleiding essentieel. Topsport Flevoland werkt samen met een netwerk van onder andere sportartsen, sportpsychologen en medisch specialisten.

Snelle, adequate en juiste behandeling van de blessure kan dagen, zelfs weken winst in hersteltijd opleveren. Een sportmedische voorziening van Topsport Flevoland helpt je daarbij ter plekke door een telefonisch advies. Zonder tijdverlies en tussenkomst van de huisarts levert directe hulp bij het inloopspreekuur voor sportblessures aanzienlijke tijdwinst op bij herstel. Bij een ernstige blessure kun je snel naar één van de sportartsen. Daarnaast kun je hier terecht voor alle soorten testen en sportkeuringen.

Bekijk de faciliteiten
© Beitske Visser
Sportpsychologen

Bij topsport is ook mentale begeleiding essentieel. Wij hebben goede afspraken met (top)sportpsychologen die VSPN zijn geaccrediteerd. Sportpsychologie wordt niet 100% vergoed door de zorgverzekering, een deel van de kosten komt bij de sporter zelf terecht. Mocht jij gebruik willen maken van één van onze sportpsychologen, dan kan dat op doorverwijzing van Topsport Flevoland.

Naar de faciliteiten
© Reina Haltman
Onderwijs

Een glanzende sportloopbaan betekent zeker niet dat je een maatschappelijke carrière mag vergeten. In Flevoland vind je onderwijs dat rekening houdt met jouw trainingsschema.

Flevoland beschikt momenteel over twee zogenoemde LOOT-scholen in Almere. Deze zijn speciaal ingericht op de combinatie topsport en studie op voortgezet onderwijsniveau. Daarnaast heeft Topsport Flevoland topsportvriendelijke scholen geselecteerd in een doorlopende leerlijn. Zij passen het les-, tentamen- en examenrooster aan en geven intensieve studiebegeleiding. Bovendien krijg je van deze instituten extra studie- en sportfaciliteiten. Topsport Flevoland brengt je met deze scholen in contact. Wij helpen je bij het maken van een schoolkeuze en introduceren en begeleiden je bij je nieuwe school.

Bekijk de scholen
Sportbegeleiding

Ben je op zoek naar een trainer/coach die jou verder kan helpen met je trainingsschema en/of voedingsplan, specifiek afgestemd op jouw situatie? Dan werkt Topsport Flevoland op dit gebied samen met Altius Fysiotherapeutisch Test & Trainingscentrum.

Website Altius Zeewolde
Krachtsport

Topsport Flevoland vindt het belangrijk dat je op verantwoorde wijze traint in een krachtsportcentrum. Wij hebben een selectie gemaakt van centra die op een verantwoorde wijze topsporters begeleiden.

Zowel voor de A, B en HP sporters als ook voor de Internationale talenten (IT) en de Nationale talenten (NT) zijn de abonnementen gratis. Voor talenten met een Belofte status of een regio status (FT) bedragen de kosten € 20,- per maand voor een onbeperkt abonnement. Mocht je gebruik willen maken van één van de faciliteiten is het wenselijk dit bij Topsport Flevoland te melden.

Bekijk de faciliteiten
Loopbaanplanning

Voor topsporters is het een grote uitdaging om naast hun sportcarrière een maatschappelijke loopbaan te ontwikkelen. Hier kan Topsport Flevoland bij helpen.

Er komt heel wat kijken bij een leven als topsporter. Een goede carrièreplanning is daarom vaak noodzakelijk. Voor topsporters bestaan er weinig mogelijkheden om naast hun sportcarrière een maatschappelijke loopbaan te ontwikkelen. Een baan is immers moeilijk te combineren met trainen op topniveau. Ben jij in het bezit van een IT, NT of Belofte status, en wil jij een keer een gesprek over de toekomst van jouw sportcarrière, neem dan gerust contact met ons op. Tijdens het gesprek wordt door middel van een loopbaanformulier jouw toekomst als topsporter besproken.

Bel of mail ons
Voedingsadvies

Goede voeding is enorm belangrijk voor het kunnen leveren van topprestaties. Sportdiëtistes Josette van Toor (Veel Beter Voeding)  en Elke van der Pol (Elke van der Pol voedingsadvies en coaching) zijn erin gespecialiseerd jou optimaal te begeleiden op het gebied van (sport)voeding. Krijg meer grip op voeding en haal het maximale uit jezelf én je sport.

Bekijk de faciliteiten
Doping

De missie van de Dopingautoriteit is het realiseren van  dopingvrije sport in Nederland. Hier vind je dan ook alle informatie over doping, dopingcontroles en de rechten en plichten van sporters op dit gebied. De Dopingautoriteit is in samenwerking met de Atletencommissie de campagne 100% Dope Free - True Winner gestart, waarmee we een dopingvrije sport willen promoten. Je kunt je hierbij als sporter aansluiten.

Website Dopingautorteit
© Dopingautoriteit
Korting

Met de topsportpas kun je gebruikmaken van nog meer voordelen. Klif18 is onze specialist op het gebied van kleding voor topsporters en talenten. Op vertoon van de digitale topsportpas krijg je 20% korting op kleding en schoenen, mits niet afgeprijsd. Korting op accessoires is in overleg met de klant. Uiteraard alles alleen voor eigen gebruik.

Website Klif18
© Klif18