Topsport Flevoland biedt jou als topsporter of sporttalent op diverse vlakken facilitaire en soms ook financiële tegemoetkomingen aan. Al onze voorzieningen bieden hoogwaardige kwaliteit en zijn getoetst aan de criteria van NOC*NSF. Op vertoon van de digitale Flevolandse topsportpas kun je gebruikmaken van alle faciliteiten. Hieronder vind je het overzicht van deze faciliteiten. Verwijzing verloopt uitsluitend via onze tussenkomst!

Doping

De missie van de Dopingautoriteit is het realiseren van dopingvrije sport in Nederland. Hier vind je dan ook alle informatie over doping, dopingcontroles en de rechten en plichten van sporters op dit gebied. Zo kun je bijvoorbeeld met de dopingwaaier kijken of een bepaald ingrediënt op de dopinglijst staat.

Heb je een vraag over doping of wil je voor de zekerheid een product laten checken? Maak dan een foto van het product en whatsapp naar 06-11226200. Ook kun je mailen naar info@dopingautoriteit.nl. De vraag wordt binnen één werkdag beantwoord.

 

Website Dopingautorteit
© Dopingautoriteit
Sport(medische) begeleiding

Bij topsport is optimale (medische en mentale) begeleiding essentieel. Daarom werkt Topsport Flevoland samen met een netwerk van onder andere sportartsen, sportpsychologen en medisch specialisten. Ook zijn er enkele samenwerkingen met sportscholen of faciliteiten die ook de mogelijkheid bieden om krachttraining te doen, al dan niet onder begeleiding.

 

Bekijk de faciliteiten
© Beitske Visser
Sportpsychologen

Bij topsport is ook mentale begeleiding essentieel. Wij hebben goede afspraken met (top)sportpsychologen die aangesloten zijn bij VSPN of NL Sportpsycholoog. Daarmee zijn zij officieel erkende sportpsychologen. Mocht jij gebruik willen maken van één van onze sportpsychologen, dan kan dat op doorverwijzing van Topsport Flevoland.

 

 

 

 

Naar de faciliteiten
© Reina Haltman
Voedingsadvies

Eet ik genoeg, drink ik genoeg? Teveel of juist te weinig? Wat is goede voeding en aan welke verhoudingen moet ik denken? Wat zijn de beste tijden om voeding in te nemen?

Zomaar een greep vragen waar je als sporter of ouder van een sporter wel eens mee kunt zitten. Eén ding is zeker, afgestemde voeding draagt bij aan het leveren van topprestaties. 

Topsport Flevoland heeft daarom een samenwerking met Josette van Toor en Amber van der Sluis. Deze diëtistes zijn erin gespecialiseerd jou optimaal te begeleiden op het gebied van (sport)voeding.

Lees hier verder
Onderwijs

Je hebt de leeftijd dat je je razendsnel ontwikkelt en dat sporten steeds intensiever wordt. Je gaat vaker en langer trainen, wat soms lastig samen gaat met het onderwijs volgen zoals dat op scholen gebruikelijk is. In Flevoland vind je onderwijs dat rekening houdt met jouw trainingsschema.

Flevoland beschikt momenteel over twee zogenoemde Topsport Talentscholen in Almere. Deze zijn speciaal ingericht op de combinatie topsport en studie op voortgezet onderwijsniveau. Daarnaast heeft Topsport Flevoland topsportvriendelijke scholen geselecteerd in een doorlopende leerlijn. Topsport Flevoland brengt je met deze scholen in contact. Wij helpen je bij het maken van een schoolkeuze en introduceren en begeleiden je bij je nieuwe school.

Bekijk de scholen
Loopbaanplanning

Er komt heel wat kijken bij een leven als topsporter. Een goede carrièreplanning is daarom vaak noodzakelijk. Voor topsporters bestaan er weinig mogelijkheden om naast hun sportcarrière een maatschappelijke loopbaan te ontwikkelen. Een baan is immers moeilijk te combineren met trainen op topniveau. Ben jij in het bezit van een IT, NT of Belofte status, en wil jij een keer een gesprek over de toekomst van jouw sportcarrière, neem dan gerust contact met ons op. Tijdens het gesprek wordt door middel van een loopbaanformulier jouw toekomst als topsporter besproken.

Ook NOC*NSF vindt het belangrijk dat je als topsporter de juiste keuze maakt als je jouw topsportcarrière wil combineren met een studie. Lees hier wat zij voor jou zouden kunnen betekenen.

Bel of mail ons
Korting

De topsportpas geeft je nog meer voordelen. Klif18 (Urk en Dronten) is onze specialist op het gebied van kleding voor topsporters en talenten. Op vertoon van de digitale topsportpas krijg je 20% korting op kleding en schoenen, mits niet afgeprijsd. Korting op accessoires is in overleg met de klant. Uiteraard alles alleen voor eigen gebruik.

KLIF18 Sport Urk                                    Klif18 Sport Dronten
Klifweg 13                                                 Het Ruim 35
Urk                                                              Dronten   

Website Klif18
© Klif18