Nieuws

Back to back champions!

De Flevolandse Bo Kramer heeft met het Nederlandse rolstoelbasketbalteam op indrukwekkende wijze hun wereldtitel geprolongeerd. De Nederlandse ploeg gaf tegenstander China in de finale geen kans (57-34) en pakte in Dubai hun tweede WK-goud. Een fantastische prestatie en een fijn gegeven opweg naar de Paralympische Spelen volgend jaar in Parijs.

Groot was de stress anderhalf jaar geleden in Tokio. De Nederlandse vrouwen hadden een unieke kans om het allerhoogste te bereiken: paralympisch goud. Uitgegaan van eigen kracht volgde op 4 september 2021 de ultieme beloning: de paralympische titel kon op de erelijst worden bijgeschreven.

"Goud winnen was onze grootste droom. Nu hebben we op alle titeltoernooien de hoofdprijzen gewonnen. Maar aan de top blijven is lastiger. Het doel in Parijs blijft voor ons allemaal hetzelfde: goud", zei een optimistische Bo Kramer nog voordat de finale op dit WK gespeeld ging worden tegen de NOS.

Met 18 gescoorde punten dit wereldkampioenschap mag Bo zich met recht ook één van de kartrekkers van dit toernooi noemen. 

Van harte Bo, you did it, back to back champions!

Bekijk hier de samenvatting van de wereldtitelprolongatie.

Back to back champions!