Snelle, adequate en juiste behandeling van de blessure kan dagen, zelfs weken winst in hersteltijd opleveren. Een sportmedische voorziening van Topsport Flevoland helpt je daarbij ter plekke door een telefonisch advies. Zonder tijdverlies en tussenkomst van de huisarts levert directe hulp bij het inloopspreekuur voor sportblessures aanzienlijke tijdwinst op bij herstel. Bij een ernstige blessure kun je snel naar één van de sportartsen. Daarnaast kun je hier terecht voor alle soorten testen en sportkeuringen.

Wanneer je een blessure hebt, is het verstandig in eerste instantie naar een sportarts te gaan. De fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij Topsport Flevoland voldoen allen aan de criteria van het NOC*NSF. De kosten van de behandelingen zijn voor eigen rekening, echter de zorgverzekering vergoedt vaak een groot deel van de consulten.

Ben je op zoek naar een plek om (onder begeleiding) krachttraining te doen? Ook dat kan bij veel van de onderstaande faciliteiten. Kijk altijd even op de site voor de verschillende mogelijkheden of neem direct contact met Topsport Flevoland op. 

D-PT Personal Training & Group Fitness - NOP

D-PT is een sportclub gespecialiseerd in Group Fitness en Personal Training te Emmeloord. Bij ons staat sporten in een veilige omgeving centraal. Bij D-PT staan we voor Kwaliteit en Klantvriendelijkheid. Omdat we ons werk met zoveel passie en enthousiasme doen, gaan we net even verder waar anderen stoppen. Door een ervaren trainer bij elke training wordt er gelet op de juiste houding en techniek zodat je het maximale uit je work-out kunt halen. In onze prachtige, gloednieuwe locatie is er genoeg ruimte om afstand te kunnen houden en kan er altijd optimaal gesport worden door ons klimaatsysteem. Er is altijd iemand om je te motiveren en om een praatje mee te maken. Kortom, de perfecte plek om even jezelf te zijn. 

website D-PT Personal Training & Group Fitness
D-PT
Trainingscentrum Zorggroep Almere

In juli 2021 opende het Trainingscentrum als 19e locatie van Fysiotherapie Zorggroep Almere haar deuren. "Deze locatie beschikt over de meest moderne trainingsapparatuur en apparatuur voor diagnostiek en onderzoek en heeft meer dan 700m2 vloeroppervlak om te kunnen trainen. Deze locatie is speciaal ingericht om jou als TOPsporter te kunnen begeleiden en ondersteunen zodat jij je de beste versie wordt van jezelf! We testen en meten wat nodig is om zo te zorgen dat we de juiste persoonlijke begeleiding kunnen inzetten." 

"Met onze performance trainingen zorgen wij dat je zo fit mogelijk bent en werken we blessurepreventief. Mocht je toch een blessure oplopen, dan zorgen we dat je zo snel mogelijk weer fit bent voor jouw sport! Met onze 20 fysiotherapeuten en onze inspanningsfysioloog hebben we enorm veel kennis in huis en staan wij voor je klaar."

naar de website
Zorggroep Almere
Veel Beter - Almere

20 jaar geleden startten Veel Beter met het bouwen aan een eigen behandelvisie: resultaatgericht en meer onderbouwd. Deze manier is continu aan verandering onderhevig,  altijd volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Thuis zitten, rust houden en wachten tot de blessure verdwijnt is geen optie: Veel Beter vindt dat zij en jij er alles aan moeten doen om optimaal te genezen. Dit kan simpelweg sneller en beter. Dat is waar de naam Veel Beter op wijst: jij gaat Veel Beter naar buiten dan je naar binnen kwam.

Therapeuten die bij Veel Beter werken zijn actief in topsport en weten dus als geen ander hoe belangrijk het voor een sporttalent is om zo snel en goed mogelijk te herstellen van bijvoorbeeld een blessure.

Website Veel Beter
© Veel Beter
Sport Medisch Centrum Almere

Binnen het Sport Medisch Centrum Almere werken 10 fysiotherapeuten waarvan een groot gedeelte reeds verder gespecialiseerd is als manueel therapeut, sport- of kinderfysiotherapeut. Wij hebben ook sportartsen binnen ons centrum. Doorverwijzingen, blessure consulten, sportmedische keuringen of onderzoeken worden door hen uitgevoerd. Met Irene Engelbertink en Jaap Bax hebben wij twee zeer ervaren artsen, artsen werkzaam bij KNHB en KNVB, in huis die jou kunnen voorzien van specialistische hulp.

Wij zijn ervan overtuigd dat snelle en deskundige diagnosevorming/behandeling veel tijd kan besparen bij blessures. Daarbij kan direct worden overlegd met alle andere deskundigen in ons centrum. Lees snel verder welke (aanvullende) diensten jou ook zouden kunnen helpen. 

Website Sport Medisch Centrum Almere
© Sport Medisch Centrum Almere
Sportmedische Centra Plemper - Almere

Op een SMC zijn geregistreerde sportartsen werkzaam. Dit zijn artsen die na het basisartsexamen een 4-jarige opleiding in de sportgeneeskunde hebben gevolgd. SMC staat voor Sportmedische Centra. Op het SMC Plemper vinden consulten, verplichte sportkeuringen, sportmedische  onderzoeken en inspanningstesten (op fietsergometer en loopband) plaats. Tevens vinden er behandelingen van een aantal specifieke klachten en/of blessures plaats.

Consulten betreffen meestal blessures, maar kunnen ook betrekking hebben op andere sportgerelateerde problematiek, zoals bijv. inspanningsgebonden hoofdpijn of sporten met een chronische aandoening.

Website Sportmedische Centra Plemper
© Sportmedische Centra Plemper
ProActief - Almere

Bij ProActief krijg je persoonlijke begeleiding passend bij jouw vraag, een op maat gemaakt trainingsschema en kun je deelnemen aan groepslessen. Het is allemaal inbegrepen in je lidmaatschap bij ProActief Fitness.

Op zoek naar fysiotherapeutische begeleiding? Ook dat kan. De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies en behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. ProActief heeft uitgebreide trainingsfaciliteiten die geschikt zijn voor sportrevalidatie.

Website ProActief
© ProActief
Sport Medisch Centrum Flevoland - Lelystad

Het Sport Medisch Centrum Flevoland, sinds 2020 gevestigd in Lelystad, biedt sportzorg op maat in de vorm van sportgeneeskunde, sportkeuringen en inspanningstesten, sportrevalidatie, sportvoedingsbegeleiding en trainingsbegeleiding.

"Door ons multidisciplinaire team kunnen wij samen met jou op zoek naar het beste begeleidingstraject om zo goed mogelijk te herstellen of zo optimaal mogelijk te presteren. Dit doen wij onder andere met behulp van de nieuwste test- en meettechnologie."

Naast diagnostiek, zorg en (top)sportbegeleiding biedt het SMC Flevoland ook regelmatig kennissessies aan voor zowel huisartsen/specialisten als sporters.

website SMC Flevoland
SMC Flevoland
Fysio Pauwendaal - Lelystad

Bij Fysio Pauwendaal werken meer dan tien fysiotherapeuten met specialistische kennis op het gebied van de wervelkolom, nek, schouder, knie, rug, hoofdpijn, duizeligheidsklachten én sportblessures.

"Onze benadering is net even anders, bewuster. In onze aanpak staat de relatie met jou als klant centraal. De rode draad is steeds dat we je laten zien dat de klacht niet alleen vervelend is, maar ook iets is, waar je bewust mee om kan gaan. Wanneer je dat ontdekt zul je meer grip op jezelf en je lijf krijgen. Samen zorgen we er weer voor dat je aan het werk komt, je sport hervat of weer beter functioneert thuis." 

website fysio pauwendaal
Fysio Pauwendaal
Gezondheidscentrum De Wilg - NOP

Gezondheidscentrum De Wilg is een verzamelgebouw met artsen en therapeuten die een integrale hulpverlening bieden. Sporters van elk niveau kunnen bij de sportarts terecht voor hun verplichte dan wel preventieve sportkeuring. Sommige bonden of opleidingen stellen een beoordeling door een sportarts zelfs als een vereiste.

Door continue bijscholing, uitwisseling van vakkennis, teamwork en jarenlange ervaring garandeert Fysiotherapie Praktijk de Wilg een hoge kwaliteit van zorg.

Website Gezondheidscentrum De Wilg
© Fysiotherapie Praktijk de Wild
Leisure World - Dronten

Leisure World Fitness in Dronten onderscheid zich van andere sportscholen onder andere door:

  • Personal Training - onverdeelde aandacht/tijd van een deskundig Personal Trainer
  • Milon Circle – binnen 35 minuten vijftien keer meer vetverbranding
  • Five – vermindert en geneest lichte tot heftige pijn en werkt preventief
  • FastFit – onder begeleiding van een fitnesscoach train je met maximaal acht anderen op jouw eigen niveau. In minder tijd, meer resultaat
  • Fitness & Groepslessen – zowel alleen als in groepsverband
Website Leisure World
© Leisure World
Altius Zeewolde

Altius Zeewolde is meer dan zomaar een centrum voor fysiotherapie, sport en preventie. Binnen het beweegcentrum werken meerdere disciplines onder één dak. Naast de (sport)fysiotherapeuten en oedeemtherapeut vind je bij Altius een inspanningsfysioloog, sportmasseur, personal trainer en diëtisten van Simpl Food. Daarnaast wordt zeer nauw samengewerkt met de sportartsregister (sport)podoloog en ergotherapeut. Door deze nauwe samenwerking is snelle en direct doorverwijzing onderling mogelijk en kan er een optimaal behandelplan worden gemaakt

Website Altius Zeewolde
© Altius Zeewolde