Bij topsport is optimale medische en mentale begeleiding essentieel. Topsport Flevoland werkt samen met een netwerk van onder andere sportartsen en medisch specialisten.

Snelle, adequate en juiste behandeling van de blessure kan dagen, zelfs weken winst in hersteltijd opleveren. Een sportmedische voorziening van Topsport Flevoland helpt je daarbij ter plekke door een telefonisch advies. Zonder tijdverlies en tussenkomst van de huisarts levert directe hulp bij het inloopspreekuur voor sportblessures aanzienlijke tijdwinst op bij herstel. Bij een ernstige blessure kun je snel naar één van de sportartsen. Daarnaast kun je hier terecht voor alle soorten testen en sportkeuringen.

Wanneer je een blessure hebt, is het verstandig in eerste instantie naar een sportarts te gaan. De faciliteiten in ons netwerk waar jij snel en op een goede manier geholpen wordt, zijn Sport Medisch Centrum Almere en Sportmedisch Centra Plemper. De fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij Topsport Flevoland voldoen allen aan de criteria van het NOC*NSF. De kosten van de behandelingen zijn voor eigen rekening, echter de zorgverzekering vergoedt vaak een groot deel van de consulten.

Preventiecentrum Almere

Het Preventiecentrum is de plek voor Fitness, Fysiotherapie, Revalidatie,  Manuele therapie en meer.

Bij het Preventiecentrum werken therapeuten en trainers met verschillende specialisaties om je zo goed mogelijk te helpen. Een praktijk waar diagnostiek centraal staat. Een combinatie tussen recente wetenschap en jarenlange ervaring zorgt voor een gerichte behandeling en trainingen om onder andere topsporters en sporttalenten zo snel en zo goed mogelijk te laten herstellen en fit te houden!

Website Preventiecentrum Almere
© Preventiecentrum Almere
Sportmedisch Centrum Plemper

SMC staat voor Sportmedisch Centrum. Op een SMC zijn geregistreerde sportartsen werkzaam. Dit zijn artsen die na het basisartsexamen een 4-jarige opleiding in de sportgeneeskunde hebben gevolgd. Op het SMC Plemper vinden consulten, verplichte sportkeuringen, sportmedische  onderzoeken en inspanningstesten (op fietsergometer en loopband) plaats. Tevens vinden er behandelingen van een aantal specifieke klachten en/of blessures plaats.

Consulten betreffen meestal blessures, maar kunnen ook betrekking hebben op andere sportgerelateerde problematiek, zoals bijv. inspanningsgebonden hoofdpijn of sporten met een chronische aandoening.

Website Sportmedisch Centrum Plemper
© Sportmedische Centra Plemper
Sport Medisch Centrum Almere

De werkzaamheden van de sportartsen bij Sport Medisch Centrum Almere (SMC Almere) zijn op te delen in twee groepen: blessure consulten en sportmedische onderzoeken.

De in het centrum gevestigde sportarts Maarten van Oosterbos maakt deel uit van SMA Olympia. Hij biedt sportmedische kennis aan een breed sportpubliek aan, ongeacht niveau of leeftijd. Daarnaast richt hij zich ook op topsporters en sporttalenten waarbij direct overlegd kan worden met alle andere deskundigen in het centrum. Een snelle en deskundige diagnose en behandeling besparen bij blessures veel tijd.

Website Sport Medisch Centrum Almere
© Sport Medisch Centrum Almere
Veel Beter

20 jaar geleden startten Veel Beter met het bouwen aan een eigen behandelvisie: resultaatgericht en meer onderbouwd. Deze manier is continu aan verandering onderhevig,  altijd volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Thuis zitten, rust houden en wachten tot de blessure verdwijnt is geen optie: Veel Beter vindt dat zij en jij er alles aan moeten doen om optimaal te genezen. Dit kan simpelweg sneller en beter. Dat is waar de naam Veel Beter op wijst: jij gaat Veel Beter naar buiten dan je naar binnen kwam.

Therapeuten die bij Veel Beter werken zijn actief in topsport en weten dus als geen ander hoe belangrijk het voor een sporttalent is om zo snel en goed mogelijk te herstellen van bijvoorbeeld een blessure.

Website Veel Beter
© Veel Beter
Altius Zeewolde

Altius Zeewolde is meer dan zomaar een centrum voor fysiotherapie, sport en preventie. Binnen het beweegcentrum werken meerdere disciplines onder één dak. Naast de (sport)fysiotherapeuten en oedeemtherapeut vind je bij Altius een inspanningsfysioloog, sportmasseur, personal trainer en diëtisten van Simpl Food. Daarnaast wordt zeer nauw samengewerkt met de sportartsregister (sport)podoloog en ergotherapeut. Door deze nauwe samenwerking is snelle en direct doorverwijzing onderling mogelijk en kan er een optimaal behandelplan worden gemaakt

Website Altius Zeewolde
© Altius Zeewolde
ProActief

Bij ProActief krijg je unieke en persoonlijke begeleiding passend bij jouw leefstijl. De fysiotherapeuten en trainers helpen jou om jouw doelstellingen te bereiken.

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies en behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. ProActief uitgebreide trainingsfaciliteiten die uitermate geschikt zijn voor sportrevalidatie.

Website ProActief
© ProActief
Gezondheidscentrum De Wilg

Gezondheidscentrum De Wilg is een verzamelgebouw met artsen en therapeuten die een integrale hulpverlening bieden. Sporters van elk niveau kunnen bij de sportarts terecht voor hun verplichte dan wel preventieve sportkeuring. Sommige bonden of opleidingen stellen een beoordeling door een sportarts zelfs als een vereiste.

Door continue bijscholing, uitwisseling van vakkennis, teamwork en jarenlange ervaring garandeert Fysiotherapie Praktijk de Wilg een hoge kwaliteit van zorg.

Website Gezondheidscentrum De Wilg
© Fysiotherapie Praktijk de Wild