Nieuws

Aaron Bos Nederlands kampioen polsstokhoogspringen!

Twee weken geleden werd Aaron Bos nog vice Nederlands kampioen voor junioren op de meerkamp. Na tien onderdelen kwam hij tot puntentotaal van 6302 en dat was genoeg voor de zilveren plak! 

Afgelopen weekend werd er weer gestreden om de nationale titels. Deze keer voor alle afzonderlijke onderdelen binnen de atletiek en Aaron mocht uitkomen op het onderdeel polsstokhoogspringen. Met een foutloze streak van Aaron lad de druk hoog bij de concurrentie. Toen eenmaal bleek dat niemand over de 4,10m van Aaron heen zou springen mocht Aaron zich Nederlands kampioen noemen!

Voor het NK meerkamp had ook Jonathan van Lien zich geplaatst. Hij sloot zijn meerkamp af met een persoonlijk record op de 1500 meter eindigde op een knappe tiende plaats in het allroundklassement.
Tijdens de finale van de 110m horden liep Jonathan eerst al een persoonlijk record tijdens de series en vervolgens in de finale liep hij weer een persoonlijk record (15,13 sec.). Daarmee werd Jonathan zesde van Nederland!

Naast de prestaties van Aaron en Jonathan werden er nog meer persoonlijk records verbroken en ervaring opgedaan door atleten uit Zeewolde. Zeewolde Actueel schonk er mooie aandacht aan met wedstrijdverslagen over beide weekenden:
Nederlands kampioenschap meerkamp
Nederlands kampioenschap onderdelen

Foto: Armand Kertzman

Aaron Bos Nederlands kampioen polsstokhoogspringen!