Nieuws

Belangrijke stap richting de Olympische Spelen voor Sara Wennekes

Tijdens het Olympisch test-event op het water bij Marseille heeft voormalig RTC-atlete Sara Wennekes het brons gewonnen in de iQFOiL klasse! 

De Olympische Spelen van Parijs zijn nog maar een jaar verwijderd en zodoende vinden er de zogeheten test-events plaats. Op en rondom het olympische wedstrijdwater werd er vorige week druk "geoefend" met het beveiligen van de locaties, werken met accreditaties, toegangscontrole, etc. Kortom een mooie test voor de organisatie en sporters om te zien hoe het volgend jaar eraan toe gaat, op de Olympische Spelen in Parijs

Met de 3e plaats tijdens dit test-event neemt Sara gelijk een kleine voorsprong mee in haar kwalificatie voor de Olympische Spelen. Degene die tijdens dit test-event en het aankomende WK in Den Haag niet meer dan 8 punten scoort en als er dan tijdens het WK ook geen andere Nederlandse windsurfsters in de Top-10 finishen; dan is die atlete volgende maand al zeker van deelname aan de Olympische Spelen in 2024. 

In geval van 2 Nederlandse windsurfsters in de top-10, dan treedt het 2e selectie systeem in werking. Dan telt wie het beste presteert tijdens de WK’s van 2023 en 2024. Er zijn alleen punten te verdienen met een finish in de top-10.

Voor nu feliciteren wij Sara van harte met deze prestatie en daarmee ook met haar eerste internationale medaille in deze klasse! 

Belangrijke stap richting de Olympische Spelen voor Sara Wennekes