Nieuws

Workshop Doping & Voeding

Workshop Doping & Voeding op dinsdagavond 16 november van 18.00 tot 21.00 uur bij Almere City FC.

Deze workshop is de tweede in een reeks van drie workshops met verschillende thema's die wij dit najaar op het programma hebben staan. De avond start met een gratis sportmaaltijd, samengesteld door de chef-kok van Almere City FC. Dominique Loos trapt namens Dopingautoriteit de avond af met een interactieve workshop. Sports Nutrition Coach Josette van Toor neemt het vervolgens over en gaat dieper in op het thema voeding.
 
Dominique Loos - Dopingautoriteit
De Dopingautoriteit is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het antidopingbeleid in Nederland. Om te zorgen dat sporters goed op de hoogte zijn van de regels en zo geen (onbewuste) dopingovertredingen begaan, geeft de Dopingautoriteit het hele jaar door voorlichtingen aan sporters, begeleiders en ouders. Tijdens de voorlichtingen ga je dieper in op de kennis die je tijdens het maken van de E-learning hebt opgedaan en gaan we aan de slag met een aantal opdrachten.

Josette van Toor - Sports Nutrition Coach 
Tijdens deze workshop neemt Josette van Toor samen met je door wat goede, volwaardige en gezonde voeding is voor een (top)sporter. Josette is diëtiste, gespecialiseerd in sportvoeding en één van de weinige sportdiëtisten in Nederland met het internationale Sports Nutrition diploma van het IOC. De gezonde sportmaaltijd die je aan het begin van de avond hebt genuttigd, nemen we als voorbeeld: welke voedingsstoffen zitten hier in en waar heb je die voor nodig? Want als sporttalent heb je meer en soms andere voedingsstoffen nodig dan mensen die alleen recreatief bewegen. Met een wisselend trainingsschema, groei en ontwikkeling is het soms lastig om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit is belangrijk, want goede voeding draagt bij aan betere sportprestaties, zowel voor, tijdens, als na de training of wedstrijd.
 
Datum: Dinsdagavond 16 november
Tijd: 18:00 uur - 21:00 uur 
Locatie: Almere City FC, Competitieweg 20 Almere
Kosten: Geen
Aantal deelnemers: Maximaal 30 deelnemers (vol=vol)

Workshop Doping & Voeding