Nieuws

Dronter skeletontalent Felix de Wit maakt succesvol internationaal debuut

Drontenaar Felix de Wit is 14 jaar en deed afgelopen weekend voor het eerst mee aan een internationale wedstrijd Skeleton. Met een 11e en 13e plaats was hij heel tevreden. Van de achttien deelnemende jongens was hij bovendien de jongste en gelijk snelste Nederlander.

De wedstrijden maken onderdeel uit van de OMEGA Youth Series Competition. Vrijdag en zaterdag waren de eerste twee wedstrijden om punten te verzamelen voor de Jeugd Olympische Spelen. Als jonge deelnemer was Felix extra tevreden met zijn resultaat omdat leeftijdsverschillen in zijn categorie groot zijn, en hij daarbinnen nog stappen kan zetten.

Naast zijn leeftijd speelt ook de trainingsmogelijkheid een rol. Tot dusver heeft hij nog maar een paar keer met de slee getraind afgelopen jaar. Aangezien er in Nederland geen baan is moest hij daar altijd de grens over. Ondertussen werkt Felix hard aan zijn sprint bij atletiekclub Flevo Delta. Niet onbelangrijk, want naast alle stuurmanskunst is de startsprint net als bij het aanverwante bobsleeën een belangrijk element.

Deze week is Felix weer even thuis, maar de volgende sportreis is aanstaande. Volgende week gaat hij met voor drie weken naar Pyeongchang in Zuid-Korea voor training en zijn volgende wedstrijd.

Bron: De Drontenaar

Dronter skeletontalent Felix de Wit maakt succesvol internationaal debuut