Nieuws

Faciliteit uitgelicht! Sport Medisch Centrum Flevoland.

Topsport Flevoland heeft een faciliteitennetwerk waar faciliteiten opstaan waar jij als sporttalent gebruik van kunt maken. Het Sport Medisch Centrum Flevoland is één van de partners die op het faciliteitennetwerk staat. Reden genoeg om eens in gesprek te gaan met Dorian van Garderen, eigenaar van het SMC Flevoland en gevestigd in Lelystad. 

 • Kun je een stukje achtergrond over het ontstaan van SMC Flevoland toelichten?
  Op 7 Maart 2020 werden de deuren van het Sport Medisch Centrum Flevoland officieel geopend na een verbouwing van 5 maanden. Ondanks dat we slechts een week daarna te maken kregen met de eerste corona lockdown hebben we ons de afgelopen jaren mooi kunnen doorontwikkelen. Vanuit een eigen frustratie ontstond er een hoge motivatie om een zorgcentrum op te zetten waarin er maatwerk nagestreefd wordt voor zowel de professionele als beginnende sporter.
   
 • Waarin is het SMC onderscheidend?
  Het SMC Flevoland onderscheid zich door het ruime multidisciplinaire (zorg)team dat gespecialiseerd is in de begeleiding van sporters. Door onze verschillende disciplines optimaal in te zetten bij de hulpvraag van sporters kunnen we optimale resultaten boeken. De ruime test- en meetfaciliteiten zorgen ervoor dat we beperkingen en progressie goed in kaart kunnen brengen. Zo weten we waar aan gewerkt moet worden en of de begeleiding de juiste resultaten oplevert.  
   
 • Waarvoor kan je als sporttalent terecht bij het SMC Flevoland?
  Als sporttalent kan je terecht voor het testen en meten van o.a. het inspanningsvermogen, vaststellen van hartslagzones, loop/ bewegingsanalyses en testen voor kracht en reactievermogen. Daarnaast kan je zowel met als zonder blessure baad hebben bij ondersteuning vanuit het SMC Flevoland. Denk hierbij aan sportfysiotherapie, sport diëtetiek, trainingsplannen en meer. Ook kan je optimaal werken aan fysieke voorwaarden in onze eigen personal gym. 
   
 • Worden mijn behandelingen vergoed door mijn zorgverzekering?
  Tot 18 jaar wordt de meeste zorg vergoed vanuit de basisverzekering. Als volwassene wordt een deel van de aangeboden zorg binnen het SMC enkel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Na operatie wordt (een deel van) de zorg vergoed uit de basisverzekering. Denk hierbij o.a. aan revalidatie na een voorste kruisbandreconstructie of chronische schouderinstabiliteit. Consulten bij de sportarts op verwijzing worden veelal vergoed vanuit de basisverzekering. Preventieve keuringen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Zeker weten wat wordt vergoed of wat de kosten voor u zijn? Kijk op onze website of bel vooraf met uw zorgverzekeraar.   
   
 • Hoelang zijn jullie al partner van Topsport Flevoland?
  Sinds 2021 zijn wij trots partner van Topsport Flevoland. Gelukkig hebben we de talenten van Flevoland steeds meer te bieden waardoor we als partner steeds meer van waarde kunnen zijn. We zien ook steeds meer sporters van buiten Flevoland die gebruik maken van onze (zorg)diensten.
   
 • Vindbaarheid.
  Het SMC Flevoland heeft een oppervlakte van 700 m2 en bevindt zich in het centrum van Lelystad, tegenover de Xenos en Blokker (op de 1e etage). Het pand bestaat uit 6 behandelkamers, een trainingsruimte van 350m², lounge, kleedruimte (met douches) en (mindervalide) wc’s. Het pand is volledig rolstoel toegankelijk. Daarnaast is het volledige aanbod van SMC Flevoland te vinden op onze website.


  Ben jij een sporttalent met een FT, B, NT of IT status, dan kun jij gebruik maken van de faciliteiten uit het netwerk. Heb je hier vragen over of wil je in contact komen dan kun je contact opnemen met Robbert Bonsink, projectleider Topsport Flevoland via bonsink@sportflevo.nl of 06-34 11 96 60.
Faciliteit uitgelicht! Sport Medisch Centrum Flevoland.