Nieuws

Flevolandse triatleten on fire!

EK triathlon

Almeerder Milan Brons eindigde afgelopen weekend als derde bij de Challenge Almere-Amsterdam tijdens het Europees Kampioenschap Long Distance triathlon. De dag ging al vroeg van start. Zo doken rond zeven uur de eerste zwemmers al het water in. Milan noteerde een tijd van 7:49:49 en stond daarmee op het ereschavot. Een EK-erepodium! “Hier droomde ik als klein jongetje al van”, reageerde hij na afloop.

EK Cross triathlon U23

Romy Spoelder, ook uit Almere, mocht tijdens het EK Cross triathlon twee keer het podium op. In het overall klassement werd ze derde en in de categorie onder de 23 werd ze kampioen. Met bijna vijf minuten voorsprong won ze oppermachtig de Europese titel!

Junior Challenge Almere

De Junior Challenge van Challenge Almere-Amsterdam werd gewonnen door Moshe Iseger en Quinty Hersi. Moshe (triathleet bij het RTC triathlon gevestigd in Almere) legde 400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen af in een tijd van 40:33 minuut. Quinty kwam na 52:52 minuut met een ruime voorsprong als eerste over de finish. Opvallend is dat Quinty genomineerd is voor de verkiezing van Almeerse sporthelden eind deze maand. Zij is genomineerd als sporttalent met dank aan haar schaatsprestaties waar ze afgelopen seizoen onder andere Nederlands kampioen op de marathon werd.

Middle Distance triathlon Almere

Ook deelname uit Almere was er in de Middle Distance klasse. Joost Friderichs (RTC triathlon Almere) kwam als vijfde over de finish en in de categorie onder de 24 kwam hij als derde over de finish!