Nieuws

Goud en brons voor Almeerse Paralympiërs in Rotterdam

Tijdens de European Para Championships 2023 was Flevoland goed vertegenwoordigd. Het damesteam rolstoelbasketbal met Bo Kramer werd voor de vierde keer Europees kampioen en handboogschutters Roy Klaassen en Mark de Gier gingen er met een bronzen medaille vandoor.

Bo Kramer - GOUD
Oranje domineert het rolstoelbasketbal bij de vrouwen al jarenlang. Het was dan ook voor de zeventiende keer dat Nederland, ook regerend paralympisch en wereldkampioen, in de EK-finale stond. Die reeks begon in 1989 en sindsdien werd acht keer goud en acht keer zilver veroverd. Daar kwam vrijdag 18 augustus een negende gouden medaille bij. Tegenstander in de finale was Groot-Brittannië. In de eindstrijd in Rotterdam stond enkel nog de EK-titel op het spel. Een paralympisch ticket was al binnen met het behalen van de finale. Paralympisch kampioen Bo Kramer geeft aan dat Parijs het doel is, want een Paralympische medaille winnen is natuurlijk het hoogst haalbare! 

Roy Klaassen en Mark de Gier - BRONS
Het duo bij het handboogschieten - Roy Klaassen en Mark de Gier - zijn al een aantal jaar bezig om samen met coach Pier Elzinga op internationaal niveau te groeien. In juli deden de mannen daarom ook mee aan het WK in Tsjechië, waarbij zij negende werden. “Dit was echt groot, dus wij hebben het best goed gedaan”, aldus De Gier. Door hun prestaties en inzet mochten zij als enige team voor Nederland naar het EK in Rotterdam. Tijdens de Para Championships was het doel ervaring op doen en misschien het bemachtigen van een ticket voor Parijs, hoewel de spreekwoordelijke pijlen gericht zijn op de Spelen in Los Angeles 2028. Een ticket behalen voor Parijs zat er nog niet in, maar een welverdiende bronzen medaille wel!

Goud en brons voor Almeerse Paralympiërs in Rotterdam