Nieuws

Het belang van voedingstoffen en timing van eten en drinken wanneer je veel sport

Sporttalenten en hun ouders uit Zeewolde hebben afgelopen dinsdag, 29 augustus, deelgenomen aan een workshop Voeding bij De Beleving in Zeewolde. Naar aanleiding van een vraag over voeding in (top)sport vanuit Zeewolde atletiek heeft Topsport Flevoland een avond georganiseerd speciaal voor de gemeente Zeewolde. Zowel sporters van de atletiekvereniging als sporttalenten uit andere sporten in Zeewolde die actief zijn op regionaal of landelijk niveau, waren van harte welkom.

Partner van Topsport Flevoland en voedingsdeskundige Amber van der Sluis trapte de avond af met een theoretisch deel over (sport)voeding. Vragen zoals: waarom heb je koolhydraten, eiwitten en vetten nodig, hoeveel heb je daar als sporter van nodig, en wat eet je om te herstellen, kwamen allemaal aan bod. Ook werd het belang van de juiste voedingsstoffen, vocht en timing van eten aangestipt. Want voor dat je gaat sporten heb je andere voedingsstoffen (of in andere hoeveelheden/combinaties) nodig dan tijdens en na het sporten.

De avond vond plaats bij de Beleving, een locatie die het bijzondere verhaal van vier pioniers uit de Flevopolder verteld. Doordat ze allemaal een specialiteit hebben binnen de gewassenrotatie van de biologische landbouw, vullen ze elkaar perfect aan. De Beleving beschikt over een professionele keuken die wordt gerund door Erik Vos. Erik nam de sporters en ouders tijdens de avond mee in hoe de groei van een plantje uiteindelijk leid tot een mooi gerecht op je bord. 

De keuken werd ter afsluiting van de avond ook nog goed gebruikt. De sporters konden samen met hun ouders aan de slag om met de opgedane kennis gerechten te maken voor voor/tijdens en na een training. 

Al met al een gevulde en leerzame avond!

Het belang van voedingstoffen en timing van eten en drinken wanneer je veel sport