Nieuws

'In the Picture'

Op 31 augustus was het zover. Een vervolg op het geslaagde talentendiner van vorig jaar bij Almere City FC, vond ditmaal plaats bij View Almere. Een zomereditie zou je het kunnen noemen, georganiseerd door Topsport Flevoland en het Almere Kenniscentrum Talent. Sporters en hun ouders werden in de namiddag verwacht bij View. Een prachtige locatie met uitzicht over het Weerwater waar af en toe nog een wakeboarder voorbij vloog.

Nadat de gedeputeerde van de provinicie Flevoland iedereen welkom geheten had en zijn waardering aan de ouders en talenten uitgesproken had, nam Olympiër en inmiddels ex-topsporter Femke Heemskerk het stokje over. Zij nam de ouders en sporters mee op een reis door haar carrière. Een uitgezette tijdlijn zorgde voor een duidelijk overzicht en met een open en kwetsbaar verhaal zette Femke de toon voor de rest van de dag. Na het plenaire deel gingen de sporters en ouders uiteen en gingen de ouders verder in gesprek met Femke en met elkaar. Er werden verhalen gedeeld, vragen gesteld en ervaringen uitgewisseld.

De sporters gingen aan de slag met personal branding. Een onderdeel wat tegenwoordig niet meer weg te denken is uit de maatschappij wil je bijvoorbeeld sponsoren binnenhalen. Calina.inc kwam de workshop verzorgen en de sporters werden aan het denken gezet over wie ze zijn en wat ze uit willen stralen op onder andere social media. Ook kregen ze tips & tricks om hun camera's zo in te stellen dat ze op een snelle manier, geschikte content kunnen gaan maken met hun eigen telefoon. 

Na afloop van de workshops stond er een BBQ klaar en kon iedereen lekker gaan eten. Ook werd er nog druk nagekletst en opnieuw werden er ervaringen gedeeld. Voor de sporters stond er nog één ding op het programma. Een verlengd onderdeel van de workshop was dat ze allemaal een professionele foto konden laten schieten door Kristian Krijgsman. Extra leuk dat Kristian zelf een oud-sporter is van het RTC handboogschieten.

Dank Femke, Carolina, Kristian, sporters en ouders voor jullie aanwezigheid en enthousiasme! Een middag/avond voor herhaling vatbaar.  

'In the Picture'