Nieuws

RTC Windsurfen bestaat 10 jaar!

Het Regionaal Trainingscentrum Windsurfen bestaat 10 jaar. Begin september 2013 begon Windsurfvereniging Almere Centraal met een heel bijzonder proefproject. Zes weken lang doordeweeks na school trainen met de beste jeugdsurfers uit de regio.

Het was het begin van een 6 weken durende pilot om kinderziektes en andere uitdagingen op te sporen voor een vliegende start als de Windsurfvereniging Almere Centraal in januari 2014 officieel van start zou gaan met het initiatief voor een Regionaal Trainingscentrum Windsurfen in Flevoland.  

De pilot was een succes, 3 sporters promoveerden na 6 weken al in talentstatus bij NOC*NSF van Belofte naar Nationaal Talent. Die laatste 6 weken tweemaal per week dicht bij huis, direct na school, trainen met de beste jeugdsurfers van Nederland was het laatste zetje wat deze sporters nodig hadden om in status te promoveren.

In 10 jaar tijd hebben ruim 60 atleten op het RTC Windsurfen getraind. 12 talenten zijn via het RTC doorgestroomd naar het Nationaal Trainingscentrum in Scheveningen. 2 talenten zouden later Wereldkampioen worden in de Olympische klasse, nog meer talenten bereikten een plekje op het ereschavot tijdens Europese en Wereldkampioenschappen windsurfen.

In de tussentijd heeft de windsurfsport niet stilgestaan en zichzelf opnieuw uitgevonden. Het RTC Windsurfen heeft die ontwikkelingen op de voet gevolgd en hier en daar zelfs de internationale trend bepaald. Windsurfvereniging Almere Centraal blikt daarom terug op een waanzinnig decennium van windsurf-talentontwikkeling in Almere.

Dank aan alle samenwerkingspartners, vrijwilligers, atleten, coaches, ouders en anderen die 10 jaar RTC Windsurfen in Flevoland en Almere mogelijk hebben gemaakt!

RTC Windsurfen bestaat 10 jaar!