Nieuws

Workshop slaap, voeding & herstel

Ook dit jaar zal Topsport Flevoland weer een aantal workshops en bijeenkomsten organiseren voor jou als sporter, ouder en/of coach. De eerste workshop van dit jaar staat gepland op dinsdag 19 maart. Deze avond zullen de thema’s slaap, voeding & herstel centraal staan. Met een A, B, IT, NT of FT-status ben je van harte welkom om bij deze gratis workshop aan te sluiten! Deze vindt plaats in Lelystad (kantoor Sportservice Flevoland, Het Ravelijn 50, 8233 BR in Lelystad). We starten om 19:00 uur en rond 21:00 uur ronden we de avond af.

De kracht van slaap & herstel (45 minuten):
We slapen allemaal, maar waarom is het zo'n belangrijk in ons leven? Wat doet goede slaap voor je fysieke en mentale fitheid en je sportprestatie? Daar geeft Geeke Barmentloo antwoord op tijdens de workshop ‘de kracht van slaap & herstel’. Als gecertificeerd slaapcoach geeft ze trainingen en workshops vanuit De Slaapgids

Voeding & herstel (45 minuten):
Sport en voeding gaan samen hand in hand. Ons lichaam heeft brandstof nodig om de motor te kunnen laten draaien en om te herstellen van een zware inspanning. Eet je niet voldoende of op de verkeerde momenten, dan kan dat leiden tot een mindere sportprestatie. Leer tijdens deze sessie de basis van (sport)voeding en wat ervoor nodig is optimaal te herstellen door middel van voeding. Reina Beltman is als voedingswetenschapper en sportvoedingskundige een expert op het gebied van voeding. Vanuit haar eigen ervaring als topsporter begeleidt ze individuele sporters en sportteams namens haar bedrijf Feed your Performance.

Naast bovenstaande werkzaamheden van Geeke en Reina, zijn ze beide ook werkzaam bij Topsport Gelderland als sportmanager. Vanuit deze rol begeleiden ze talentvolle sporters in hun ontwikkeling. Deze ervaring nemen ze uiteraard mee in hun workshops!

Ben je nieuwsgierig geworden wat slaap, voeding en herstel voor jou kunnen betekenen? Meldt je dan aan voor deze avond. Ouders en/of coaches zijn ook van harte welkom om aan te sluiten.

Zien we jou op dinsdag 19 maart in Lelystad?
Aanmelden doe je hier.

 

Workshop slaap, voeding & herstel