Nieuws

"Er is meer dan alleen topsport" - Bo Kramer

Regerend Europees, wereld en olympisch kampioen Bo Kramer maakt zich klaar voor de Paralympische Spelen in Parijs. Van 28 augustus t/m 8 september is de Bercy Arena het decor voor rolstoelbasketbal. In aanloop naar de Spelen vertelt ze openhartig hoe haar weg tot nu toe geweest is. 

Dat haar carrière in een rap tempo gegaan is blijkt wel na haar eerste moment in een basketrolstoel. In 2012 neemt Bo deel aan de Paralympische Talentendag en op het moment dat ze in een basketrolstoel gaat zitten is ze verkocht. De coaches ook. Binnen een paar maanden mag ze met de nationale selectie meetrainen en tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) wint ze brons met haar team. Vijf jaar later tijdens de Paralympische Spelen in Tokio is het goud! Dat maakt dat ze aankomende zomer titelverdediger zijn. 

Bo haar verhaal is er één van hoop, van doorzetten, van ontwikkelen en positief in het leven staan. Dat betekent niet dat altijd alles ook maar positief is en makkelijk gaat. Ook Bo kent het verhaal van diep zitten en het even niet meer weten. Hulp vragen en hulp accepteren. Inmiddels gaat het een stuk beter met Bo en heeft ze een balans gevonden tussen privé en sport. Het plezier in basketbal is er nog steeds. Maar ze kan zich ook voorstellen dat het straks na de Spelen in Parijs tijd is om even gas terug te nemen. Dan is haar studie aan de beurt. Ze doet de master biomedische wetenschappen. Ze wil zich ooit gaan bezighouden met onderzoek naar kinderkanker. “Ook daarbij moet ik oppassen. Dat ik me daar dan niet in verlies. Maar ik ken nu de gevaren. Ik heb er ook veel zin in.”

Wil je meer lezen over Bo haar verhaal? 
TeamNL schreef er een artikel over en Omroep Flevoland maakte er een korte reportage van. 

Paralympische Talentendag
Bo ontdekte haar sport op een Paralympische Talentendag. Ook dit jaar is er weer zo'n dag!
Op zondag 21 april organiseert NOC*NSF in samenwerking met sportbonden de veertiende editie van de Paralympische Talentdag op Papendal. Voor meer informatie over deze dag lees je hier verder.

Flevolands Talent Programma
Ondertussen zet Bo zich in als mentor tijdens het Flevolands Talent Programma dat vorige week van start is gegaan. Zij staat klaar om de volgende generatie sporters kennis mee te geven over haar weg naar topsporter. een luisterend oor te bieden waar nodig en stiekem hoopt ze zelf ook nog wat te leren van de jongere talenten. 

"Er is meer dan alleen topsport" - Bo Kramer