Nieuws

Leerzame workshop slaap, voeding en herstel

Op dinsdag 19 maart organiseerde Topsport Flevoland de eerste workshop van dit jaar voor  A, B, IT, NT of FT-status sporters. In Lelystad stonden deze keer de onderwerpen slaap, voeding en herstel centraal. Met twee gevulde zalen van in totaal 40 deelnemers kon de avond beginnen.

De avond werd opgesplitst in twee groepen. De ene groep ging als eerste aan de slag met het voeding en herstel, terwijl de andere groep de avond startte met het onderwerp slaap en herstel. Na een workshop van ongeveer driekwartier wisselden de groepen om.

De workshop voeding en herstel werd gegeven door voedingswetenschapper en sportvoedingskundige Reina Beltman, waarin het belang van goede voeding centraal stond. Op een interactieve manier kwamen veel toepasbare dingen aan bod, zoals het aanvliegen van herstel na een zware training/wedstrijd en hoe je na kunt denken over de juiste voeding tijdens een wedstrijd.

Geeke Barmentloo, gecertificeerd slaapcoach, nam het onderwerp slaap en herstel voor haar rekening. Tijdens haar workshop werd er stil gestaan bij de slaapcyclus, het hebben van een ritme richting de nacht, een slaaphygiëne test en de effecten van een powernap.

De woorden die de deelnemers het meeste teruggaven naar aanleiding van deze avond waren: leerzaam, interessant en gaaf. Deze onderstrepen wij vanuit Topsport Flevoland. Dank aan alle deelnemers en uiteraard aan Reina en Geeke voor jullie inzet!

Leerzame workshop slaap, voeding en herstel