Nieuws

Faciliteit uitgelicht! D-PT Personal Training & Group Fitness in Emmeloord

Topsport Flevoland heeft een faciliteitennetwerk waar faciliteiten opstaan waar jij als sporttalent gebruik van kunt maken. D-PT Personal Training & Group Fitness is één van de partners die op het faciliteitennetwerk staat. Wij gingen in gesprek met Dennis & Daisy Donker, eigenaren van D-PT in Emmeloord. 

  • Kun je een stukje achtergrond over het ontstaan van D-PT toelichten?

Op 16 augustus 2014 hebben wij de deuren van D-PT Personal Training & Group Fitness officieel geopend. We bundelden onze krachten en wilden graag de sport en trainingen persoonlijker maken. Onze ontwikkeling ging zo snel dat we binnen 3 jaar van 1 sportzaal naar 3 grote sportzalen en een buitenterrein gingen. In 2019 hebben we de stap genomen om onze eigen locatie te ontwerpen en laten bouwen. In juli 2020 konden we onze eigen, nieuwe deuren openen op een prachtige locatie waarin we optimaal trainingen kunnen aanbieden voor zowel de beginnende als de professionele sporter. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren ook kunnen uitbreiden met een diëtist en meerdere trainers. 

  • Wat maakt D-PT onderscheidend?

Wij merkten al vroeg dat mensen het fijn vinden om persoonlijk contact te hebben en/of samen met andere mensen willen sporten. Helaas was toendertijd de groepsfitness een ondergeschoven kindje wat veel clubs er ‘even’ bij deden. Door ons te specialiseren in het trainen van groepen kunnen wij binnen de groepen het trainen toch persoonlijk houden en iedereen laten trainen op zijn eigen niveau. Op het gebied van personal training hebben wij de afgelopen jaren meerdere topsporters mogen begeleiden in hun sporttrajecten en mogen samenwerken in multidisciplinaire topsport teams. Daarnaast vinden we een veilig sportklimaat belangrijk. Iedereen heeft een ander niveau en doel en mag daarin gezien worden. 

  • Waarvoor kun je als sporttalent terecht bij D-PT?

Als sporttalent kun je bij ons terecht voor Personal Training en Groepstrainingen. Daarnaast kunnen we met jou meekijken als het gaat om het optimaal toepassen van externe fitnesstrainingen binnen jouw trainingsschema. Mocht het nodig zijn overleggen we graag met de sport specifieke coaches om te kijken hoe jij je doel kan behalen. Je kan zowel met als zonder blessure bij ons terecht. 

Ook kunnen onze groepstrainingen een aanvulling zijn op jouw trainingsschema. Door bijvoorbeeld aan Pilates mee te doen heb je een actief herstel en zou je, je mobiliteit kunnen bevorderen. 

  • Hoelang en waarom zijn jullie al partner van Topsport Flevoland?

Als sportclub hebben we in het verleden regelmatig contact gehad met Topsport Flevoland als het ging om het begeleiden van topsporters en steeds vaker weten de topsporters ons als sportclub te vinden. Van daaruit hebben wij de stap genomen om een partner te worden van Topsport Flevoland. Sinds de zomer van 2023 mogen wij ons met trots partner noemen van Topsport Flevoland. Op deze manier kunnen wij de talenten van Flevoland steeds meer bieden en gerichter helpen in hun doelen.

  • Vindbaarheid

Je kan D-PT vinden aan de Industrieweg 12 vlak bij het centrum van Emmeloord aan de rand van het industriegebied. Met meer dan 600m2 aan sportoppervlakte en eigen parkeerplekken is het een fijne locatie om te kunnen sporten. Onze locatie bestaat uit 2 grote trainingszalen en een buitenlocatie. Daarnaast hebben we mooie kleedkamers met douches. Je kunt ons volledige aanbod vinden op www.d-pt.nl.

Ben jij een sporttalent met een FT, B, NT of IT status, dan kun jij gebruik maken van de faciliteiten uit het netwerk. Heb je hier vragen over of wil je in contact komen dan kun je contact opnemen met Robbert Bonsink, projectleider Topsport Flevoland via bonsink@sportflevo.nl of 06-34 11 96 60.

Faciliteit uitgelicht! D-PT Personal Training & Group Fitness in Emmeloord