Nieuws

Finn Brüll wereldkampioen iQFOIL Junioren

Finn Brüll, atleet van het RTC Windsurfen Almere, heeft afgelopen week de hoogste trede van het erepodium weten te bereiken tijdens het WK iQFOiL voor Jeugd en Junioren in het Spaanse Cadiz.

Een verscheidenheid aan condities passeerden de revue op de Atlantische oceaan bij Cadiz, waardoor de veelzijdigheid en het aanpassingsvermogen van de jeugdige surfers flink op de proef werden gesteld.

In de speciale subcategorie voor aanstormende talenten tot 15 jaar, onderdeel van het WK voor Junioren tot 17 jaar, was Finn de snelste van de jongsten. In het overall klassement met alle surfers tot 17 jaar eindigde hij op een niet onverdienstelijke 14e plaats.

Met deze prestatie treedt hij in de voetsporen van Kiran Badloe, Lilian de Geus, Sara Wennekes, Luuc van Opzeeland en Max Castelein. Flevolanders en RTC atleten die allemaal al eens in de prijzen vielen tijdens de belangrijkste titeltoernooien voor de Olympische iQFOiL windsurf klasse.

Er waren nog meer successen te vieren, zoals de 13e plaats van Kaj Rozeboom, de 24e plaats van Peyton Dits en de 29e plaats van Merlijn Boswijk. Allemaal klinkende resultaten voor de RTC Windsurfers in Spanje.

iQFOiL is de windsurf discipline voor de Olympische Spelen van 2024 in Frankrijk. Voor de jeugdvariant werd afgelopen week het Wereld Kampioenschap voor Jeugd tot 19 jaar en Junioren tot 17 jaar georganiseerd. Ruim 400 jeugdsurfers uit meer dan 30 verschillende landen gingen met elkaar de sportieve strijd aan.

Finn Brüll wereldkampioen iQFOIL Junioren