Nieuws

Nieuwe dopinglijst 2024

Update
Elk jaar wordt de dopinglijst geüpdatet, zo ook dit jaar. De Dopinglijst 2024 bevat een aantal relatief kleine wijzingen ten opzichte van de Dopinglijst 2023. Een wijziging die wel op veel sporters van toepassing is en wij daarom belangrijk vinden om uit te lichten, is dat Tramadol per 1 januari 2024 binnen wedstrijdverband verboden zal zijn.

Tramadol is een pijnstiller die nog regelmatig gebruikt wordt door sporters maar vanaf januari dus op de lijst staat onder de categorie S7. Narcotica.

Meer informatie over deze wijziging en de nieuwe dopinglijst kun je hier vinden:
- Tramadol op dopinglijst 2024
- Dopinglijst 2024

Wist je dat...
De Dopingautoriteit ook een dopingwaaier app heeft ontwikkeld?  Zo heb je altijd de dopingwaaier bij de hand en kun je bijvoorbeeld geneesmiddelen controleren, vind je meer informatie over voedingssupplementen, dispensatie, de dopingcontroleprocedure en nog veel meer. Deze app is beschikbaar voor zowel iPhone als Android toestellen.

Heb je een andere of geen smartphone? Geen paniek, de dopingwaaier is ook als website beschikbaar.

Tip
Wil je voor de zekerheid een product laten checken? Maak dan een foto van het product en app dit naar 06-11 22 62 00. Heb je een vraag over doping, dan kun je ook mailen naar info@dopingautoriteit.nl. Je vraag wordt binnen één werkdag beantwoord.

Nieuwe dopinglijst 2024